LeasePlanin palvelut


Palvelumme

LeasePlan Finland Oy on autoleasingyhtiö. Suurin osa käsittelemistämme tiedoista liittyy siis autojen hallinnointipalveluihin, joita tuotamme sekä sinulle kuljettajana että työnantajallesi, jos käytössäsi on työsuhdeauto. Käsittelemme tietojasi esimerkiksi yritysautoa rekisteröitäessä ja silloin, kun otamme sinuun yhteyttä palveluasioissa vaikkapa määräaikaishuollosta tai korjauksista sopimista varten. Saatamme käsitellä tietojasi myös siinä tapauksessa, että autollesi tapahtuu onnettomuus, jolloin huolehdimme vaurioista ja varmistamme, että pääset taas liikkeelle. Tietoja on käsiteltävä myös siinä tapauksessa, että meille toimitetaan leasingautosi liikennesakkoja. Varsinaisen leasingtoiminnan lisäksi tarjoamme myös muita toimintaan liittyviä palveluita, kuten polttoainekortteja, autonvuokrausta ja tiepalvelua. Pyrimme myös jatkuvasti parantamaan palveluitamme ja käyttäjäkokemustasi innovaatioiden avulla.  

Palveluita tuottaessamme teemme usein yhteistyötä sopimuskumppaneiden ja palveluntarjoajien kanssa. Sopimuskumppanit toimivat apunamme leasing- ja muiden palveluiden tuottamisessa. Sopimuskumppaneihimme kuuluu autoliikkeitä, huoltoliikkeitä, autokorjaamoja sekä tiepalveluyrityksiä, mutta myös autovuokraamoja ja tahoja, jotka hallinnoivat kuljettajien turvallisuuteen liittyviä ohjelmia. Palveluntarjoajat ovat yrityksiä, jotka tuottavat liiketoimintaamme liittyviä tukipalveluita. Ne huolehtivat esimerkiksi tietoverkkomme ja siihen liittyvän infrastruktuurin ylläpidosta sekä tilojemme vartioinnista ja kulunvalvonnasta.  
 

Mistä tiedot saadaan ja miten niitä käsitellään? 

Saamme henkilötietoja haltuumme useilla eri tavoilla esimerkiksi silloin, kun ryhdyt käyttämään työnantajan kautta hankkimaasi leasingautoa, käyt verkkosivustollamme tai olet muuten yhteydessä meihin. Saatat toimittaa tietoja meille suoraan esimerkiksi silloin, kun otat meihin yhteyttä tiepalveluasioissa, ilmoitat leasingautolle sattuneesta onnettomuudesta tai vastaat kyselyyn. Jos olet saanut leasingauton työsuhteen kautta, saatamme saada työnantajaltasi esimerkiksi perusyhteystietosi sekä tiedon leasingautoluokasta. Jos olet ollut yhteydessä sopimuskumppaniimme, kumppani voi toimittaa meille tiedon esimerkiksi silloin, kun ajoneuvosi on korjattu, olet ollut mukana kuljettajien turvallisuuteen liittyvässä ohjelmassa tai vuokrannut sijaisauton LeasePlanin kautta.


LeasePlanin yksityisyydensuojaa koskevat lupaukset 

  • Avoimuus: Ilmoitamme sinulle, kun keräämme tietojasi ja kerromme, mihin tarkoitukseen niitä käytetään.
     
  • Turhan käsittelyn välttäminen:
    • Käsittelemme tietojasi vain sen verran kuin halutun LeasePlan-palvelun tuottaminen sinulle ja tarvittaessa työnantajallesi edellyttää
    • Työntekijämme saavat tarkastella tietojasi vain pätevästä syystä
    • Luovutamme tietojasi sopimuskumppaneille ja palveluntarjoajille vain niiltä osin kuin tarvittavien palveluiden tuottaminen (esimerkiksi hätäpalvelu tai korjaus- ja huoltotoimenpiteistä sopiminen) edellyttää. Varmistamme sopimusteitse, että sopimuskumppanimme käsittelevät tietojasi vähintään yhtä huolellisesti kuin mekin.
       
  • Turvallisuudesta huolehtiminen:
    • Käsittelemme tietojasi ehdottoman luottamuksellisina ja varmistamme teknisten turvatoimien ja organisaatiojärjestelyiden avulla, että tietosi ovat turvassa katoamisen tai asiattoman käsittelyn varalta
    • Jos tietojen käsittelyä ulkoistetaan, edellytämme sopimuksissa tietojen suojaamista
       
  • Valinnan mahdollisuus:
    • Pyydämme suostumuksesi ennen kuin käytämme tietojasi muihin tarkoituksiin kuin palveluiden tuottamiseen
    • Jos et halua vastaanottaa markkinointiviestejämme tai haluat lopettaa niiden tilaamisen, tarjoamme mahdollisuuden kieltää viestit helposti: kysymme suostumuksesi ennen tuotteitamme ja palveluitamme koskevien viestien lähettämistä, ja jokaisessa viestissämme on linkki viestien kieltämistä varten. Vaikka markkinointiviestit on kielletty, voimme silti ottaa yhteyttä sähköpostitse palveluiden toimittamiseen liittyvissä asioissa.
       
  • Tietojen välittäminen: Tietojen välittäminen: Koska LeasePlan toimii maailmanlaajuisesti, tietojasi saatetaan välittää muille LeasePlaniin kuuluville toimijoille, joiden sijaintimaissa henkilötietojen suojaa koskeva lainsäädäntö ei välttämättä ole riittävällä tasolla. Varmistamme, että henkilötietosi suojataan huolellisesti koko LeasePlan-konsernissa. Tätä varten LeasePlan noudattaa konsernin sisäisiä sitovia tietosuojasääntöjä (Binding Corporate Rules, BCR), joilla varmistetaan, että henkilötiedot suojataan yhtä huolellisesti kaikissa LeasePlanin yksiköissä kaikkialla maailmassa.

     

Määräysvalta: Sinulla on aina mahdollisuus tarkastella, korjata ja poistaa tietojasi helposti.

Jos haluat lisätietoa tietosuojakäytännöstämme, tutustu tietosuojalausekkeeseemme, jossa on kerrottu, miten keräämme ja käytämme henkilötietojasi. Alla olevista linkeistä voit myös tutustua LeasePlanin käyttämien järjestelmien henkilörekisteriselosteisiin: