artikkelikuva

Uuden työsuhdeauton hankinta kannattaa aloittaa ajoissa

26.02.2018

 • AutokauppaAutopolitiikkaTyösuhdeautoiluTyösuhdeauton valintaYritysautoilu
 • Uusien autojen toimitusaika voi olla automerkistä riippumatta kuukausia, muistuttaa LeasePlanin asiakaspalvelupäällikkö Viivi Viuha.

  Missä vaiheessa uusi työsuhdeauto kannattaa tilata? Mitä kaikkea tilausprosessiin kuuluu? Entä missä vaiheessa uuden auton tilaus on hyväksytettävä työnantajayrityksessä?

   

  Jokainen LeasePlanin työsuhdeautoilija saa sähköpostitse muistutuksen, kun käytössä olevan auton sopimuskausi on lähestymässä loppuaan.

   

  - Uuden työsuhdeauton valitseminen ja hankkiminen on hyvä aloittaa hyvissä ajoin, koska uusien autojen toimitusaika automerkistä riippumatta voi olla kuukausia tai jopa yli puoli vuotta. Hankintaprosessin ensimmäinen askel on ottaa asiakaspalveluumme yhteyttä vaikkapa puhelimitse, toteaa asiakaspalvelupäällikkö Viivi Viuha LeasePlanilta.

   

  LeasePlan neuvoo ja tukee uuden työsuhdeauton hankinnassa. Autoilija saa koeajaa ja vertailla vaihtoehtoja rauhassa.

   

  - Autoilijan näkökulmasta vaivattominta lienee se, että hän kertoo autolle asetettavat tarpeet ja toiveet lisävarusteista. Me esitämme hänelle tarpeita vastaavan ratkaisun. Oikean mallin löydyttyä me pyydämme autoliikkeistä tarjoukset, joiden pohjalta teemme kuljettajalle leasinglaskelman. Siitä selviää yrityksen autopolitiikkaan nojaten verotusarvon palkkavaikutus.

   

  Leasinglaskelmia tehdään yleensä muutamasta eri autosta, jotta autoilija saa verrata vaihtoehtoja. Vertailun jälkeen on aika tehdä autovalinta merkin ja mallin suhteen sekä päättää lisävarusteet. Tämän jälkeen LeasePlan lähettää autotilauksen hyväksymiskierrokselle työnantajayritykseen.

   

  - Kun työnantajayritys on hyväksynyt tilauksen, auto siirtyy tilaukseen. Autoliikkeen myyjä vahvistaa tilauksen järjestelmämme kautta.

   

  - Lähempänä auton toimitusaikaa autoliikkeen myyjä ottaa yhteyttä luovutusajankohdan sopimiseksi. Luovutustilaisuudessa autoilija on velvollinen tarkistamaan, että auto vastaa tilausta. Samalla täytetään luovutuslomake, Viuha kertoo.

   

  Kun uusi auto on toimitettu autoilijalle, LeasePlan lähettää autoon liittyvät dokumentit ennalta sovitusti.

   

  Autotilauksen vaiheet:
  1. Ota yhteys LeasePlanin asiakaspalveluun 0207 420 900. Asiakaspalvelumme auttaa sopivimman autoliikkeen löytämisessä.
  2. Autovaihtoehtojen koeajaminen ja vertailu.
  3. Ota yhteys LeasePlanin asiakaspalveluun joko puhelimitse tai sähköpostitse ja kerro, mistä vaihtoehdoista olet kiinnostunut. Voit myös pyytää automyyjää lähettää tarjouksen suoraan asiakaspalveluumme. LeasePlan pyytää autoliikkeistä tarjoukset kyseisistä autoista.
  4. LeasePlan luo autovaihtoehdoista leasinglaskelmat.
  5. Leasinglaskelmien vertailun jälkeen vuorossa on valinta: merkki, malli ja lisävarusteet.
  6. Autosta luodaan autotilaus, joka hyväksytetään työnantajayrityksessä. Hyväksynnän jälkeen auton tilaus vahvistetaan autoliikkeelle.
  7. Lähempänä auton luovutusaikaa automyyjä ottaa yhteyttä luovutusajankohdan sopimiseksi.
  8. Luovutustilaisuudessa työsuhdeautoilija on velvollinen tarkistamaan, että auto vastaa tilausta. Lisäksi samalla täytetään auton luovutuslomake.
  9. Autoon liittyvät dokumentit saapuvat ennalta sovitusti.

   

  Opas auttaa työsuhdeauton valinnassa

   

  Mitä asioita työsuhdeauton valinnassa olisi huomioitava? Autovalinta on iso päätös, johon vaikuttaa muun muassa auton käyttötarkoitus, arvio vuosittaisesta ajomäärästä, perheen koko ja työnantajayrityksen autopolitiikka. Ilmainen Opas työsuhdeauton valintaan auttaa sekä koeajoon valmistautumisessa että autokriteerien kiteyttämisessä.

   

  Lataa Opas työsuhdeauton valintaan