artikkelikuva

Skoda Octavia on vuoden 2016 tilatuin työsuhdeauto

19.12.2016

 • TyösuhdeautoiluTyösuhdeauton valintaYritysautoiluYritysauton hankinta
 • Kymmenen parhaan joukkoon mahtuu muun muassa kaksi Volvoa ja BMW:tä. Edellisvuoden tilatuin työsuhdeauto oli Volkswagen Passat.

  Skoda Octavia nousee vuoden 2016 tilatuimmaksi työsuhdeautoksi. Toisella sijalla on edellisvuoden ykkönen Volkswagen Passat.

  LeasePlan Finland hallinnoi yli 22 000 auton kantaa ja ostaa joka 20. auton Suomessa. Yhtiön vuoden tilatuimmat autot antavat osviittaa suomalaisen autoilun trendeistä.

  Tilattujen autojen tarkastelulla saadaan tarkempi kuva tämän hetken työsuhdeautoilijoiden kiinnostuksen kohteista kuin vuoden aikana rekisteröityjen autojen tutkiminen, sillä tilauksen ja rekisteröinnin välillä voi olla kuukausien aikajänne.

  Skoda Octavia on ollut jo vuosia sekä rekisteröityjen että tilattujen työsuhdeautojen listausten kärjessä. LeasePlan Finland Oy:n teknisten asiantuntijapalveluiden päällikkö Heikki Helevä toteaakin Octavian olevan “kova luu”:

  - Octavian hintaluokka on alempaa keskiluokkaa, mutta auto on tiloiltaan ylempää keskiluokkaa. Autoilijat kiinittävät huomion esimerkiksi siihen, että farmarimallin tavaratila on isompi kuin esimerkiksi Audi A6:n farmarimallissa, vaikka Audi on tuplasti kalliimpi.

  Skodan toinen malli Superb nousee edellisvuoden neljänneltä sijalta kolmanneksi. Volvon uutuudet niinikään kipuavat kymmenikössä sijoja ylöspäin.

  - Volvon S90 ja V90 ovat uusia malleja, jotka ovat saaneet hyvän vastaanoton. Menestys on looginen, sillä malli on saanut aikaan runsaasti positiivista huomiota ja nappasi muun muassa Vuoden auton tittelin Suomessa, Helevä kertoo.

  - Volvo tarjoaa samaa premium-tasoa kuin vaikkapa Audi tai BMW, mutta se on suunniteltu nimenomaan pohjoisiin oloihin ja Volvo tarjoaa muita premium-merkkejä edullisemmat lisävarusteet. Lisäksi Volvon vakiokovarustetaso on korkea, Helevä summaa. 

  TOP10 tilatuinta(* autoa 2016 TOP10 tilatuinta autoa 2015
  1. Skoda Octavia
  2. Volkswagen Passat
  3. Skoda Superb
  4. Audi A4
  5. Volkswagen Golf
  6. Volvo S/V60
  7. Volvo S/V90
  8. BMW 5-Sarja
  9. BMW 3-Sarja
  10. Audi A3
  1. Volkswagen Passat
  2. Skoda Octavia
  3. Volkswagen Golf
  4. Skoda Superb
  5. Audi A4
  6. Audi A3
  7. Ford Mondeo
  8. Volvo S/V60
  9. Volvo XC60
  10. BMW 5-Sarja

  *) tilattuja autoja ei välttämättä ole rekisteröity tai toimitettu asiakkaalle vuoden 2016 puolella

  Vuoden 2016 tilatuimpien autojen listaus pitää sisällään myös autot, joita ei välttämättä ole rekisteröity tai toimitettu asiakkaalle vuoden 2016 puolella.

  Vuoden 2015 suosituimpia työsuhdeautoja käsitelleessä artikkelissa on käytetty rekisteröityjen autojen määrää.