artikkelikuva

Volkswagen Golf Sportsvan Comfortline 1,6 TDI 81 kW

 • HenkilöautoKoeajossaPolttomoottoriVolkswagen
 • Perinteistä Golfia korkeammasta ja tilavammasta Sportsvanista on vaikea löytää huonoja puolia. Ulkoasultaan auto on klassisen selkeä.

  Perinteistä Golfia korkeampi ja tilavampi Sportsvan yllättää positiivisesti. Vaikkei olisi tavallisesti ihastunut tila-autoihin, on tästä autosta vaikea löytää huonoja puolia. Ajettavuus on parempi kuin monissa saman konsernin – tai jopa saman merkin – kalliimmissa tuotteissa. Monia nykyautoja vaivaava sähköisen tehostuksen aiheuttama ohjauksen tunnottomuuskin loistaa tässä autossa poissaolollaan. Ajo-ominaisuuksista ei siis löydy moitteita.

  Golfin ulkoasu on klassisen selkeä. Hallintalaitteet ja koko kuljettajan työympäristö on Volkswagenille ominainen ja ergonomialtaan erinomainen. Turva- ja varustetasot ovat niin ikään vakuuttavat.

  Kompakteista ulkomitoista huolimatta Sportsvan on sisältä varsin tilava ja pituussuunnassa liikuteltava takapenkki on yksinkertaisuudessaan mainio ominaisuus kokonaispaketissa. Tavaratilaa saa helposti muutettua ja kasvatettua, jos kyytiin pitää esimerkiksi saada enemmän tavaraa. Toisaalta, jos matkatavaraa on vähän, saa takapenkkiläisille raivattua lisää jalkatilaa liikuttamalla penkkiä. Enimmillään jalkatilaa on auton kokoluokkaan nähden ruhtinaallisesti.

  Pienehkö dieselmoottori istuu Golfin kokonaisuuteen hyvin ja tarjoaa arkikäyttöön riittävän suorituskyvyn. Kapeahko vääntöalue tosin aiheuttaa sen, että vaihteita saa olla vaihtamassa melko ahkerasti, ettei meno hyydy ylämäessäkään tai kierrokset laske liian alas kadunkulmissa. Vaihteensiirto onneksi toimii niin hienosti, että asiaan tottuu nopeasti eikä se hetken ajon jälkeen enää häiritse.

  Koeajoauton hintatiedot (2015)
  Käyttöetu:  365 €
  Vapaa autoetu: 545 €
  Kokonaishinta: 22 371 €


  Rajaa koeajoja

  Koeajot