artikkelikuva

Toyota Proace L1H1 2.0D 5-ovinen

 • HyötyajoneuvotKoeajossaPakettiautoPolttomoottoriToyota
 • Toyota Proace on toimiva ja vähäpäästöinen työkalu, josta löytyy kaikki välttämätön.

  Uuden sukupolven Toyota Proace mallimerkinnällä L1H1 on keskipitkä ja normaalikorkuinen auto. 2,5 metrin pituiseen tavaratilaan saadaan Smart Cargo -ominaisuudella jopa 3,7-metrisiä esineitä kyytiin. Käytännössä tämä tarkoittaa väliseinään avattavaa luukkua sekä ylös nostettavaa apumiehen penkkipakettia. Lisäksi tavaratilan pariovet aukeavat niin, että 120-senttinen lavakin saadaan trukilla suoraan kyytiin.    

  Moottorina on 2.0 litran dieselmoottori 120 hevosvoiman teholla, joka toimi hienosti kyseisessä  korimallissa. Ympäristötietoisille huomionarvoista on se, että tuo 2.0-litrainen moottori on vähäpäästöisempi kuin 1.6 litran versio.

  Mallissa on nätisti toimiva 6-vaihteinen manuaalivaihteisto. Automaattivaihteistonkin saa keskipitkään ja pitkään korivaihtoehtoon, mutta silloin moottorina pitää olla tehokkain 174 hevosvoiman moottori.

  Paljon on auto muuttunut edellisestä Proacesta. Ajoltaan uusi malli on toimiva työkalu,  ja kaikki välttämätön löytyy. Perinteisen ajattelun edustajana mielestäni ratin ja sen ympäristön ei tarvitsisi olla niin täynnä katkaisijoita ja painikkeita. Ajoasentoa saa tietysti pitkähkö kaveri hakea, mutta tuo murhe on kaikissa väliseinällisissä pakuissa.

  Huoltoon liittyen veikkaan, että tuon pienen korin keulamuotoilun kanssa voi tulla vielä sanomista. Moottori ja vaihteistopaketti ovat todella alhaalla, joten lyhkäisemmällä mekaanikolla on syytä olla jakkara alla tai sitten suurin osa huoltotoimenpiteistä on tehtävä alakautta.

  Koeajoauton hintatiedot lokakuussa 2016
  Käyttöetu: 485 €
  Vapaa autoetu: 650 €
  Kokonaishinta: 31 185 €

   

  Koeajamamme hyötyajoneuvot

  Toyota Hilux Double Cab 2.4D-4D 150 4WD Premium Automaatti

  Nissan NP300 Navara dCi 190 A/T Tekna Leather Sunroof

  Ford Transit Custom 2.0TDCi


  Kirjoittaja: Jussi Rinta-Rasula  Rajaa koeajoja

  Koeajot