artikkelikuva

Toyota Avensis 2.0D–4D Business Touring Sports 6M/T

 • FarmariKoeajossaPolttomoottoriToyota
 • Uusi Avensis on heti käteen käypä, tyylikäs, kookas ja toimiva paketti, jonka turvavarusteet ansaitsevat kiitoksen.

  Koeajamamme Toyota Avensis Farmari 2.0 oli varustettu dieselmoottorilla ja manuaalivaihteistolla. Auton varustetasona oli Business-versio, johon oli vielä lisätty Comfort-paketti. Varusteiltaan tämä auto onkin valmis paketti tien päälle.

  Turvavarusteista maininnan ansaitsevat esimerkiksi bi-LED -ajovalot, kääntövalot, liikennemerkkien tunnistus, kaistavahti, automaattiset kaukovalot sekä Pre-Collasion -järjestelmä. Mukavuuteenkin oli satsattu muun muassa suomenkielisellä navigoinnilla toimineella ”Toyota Touch with Go” -mediakeskuksella, nahkaverhoilulla, ”Smart Entry & Start” -avaimettomalla lukituksella ja -käynnistysjärjestelmällä, 17" alumiinivanteilla sekä takaikkunoiden tummennuksilla.

  Avensiksen moottori on muuttunut tehdasyhteistöiden myötä BMW:n nelisylinteriseksi dieseliksi, jossa on 143 hevosvoimaa ja 320 newtonmetrin vääntö. Vaihteisto on perinteisesti 6-vaihteinen manuaali, sillä uusiin diesel-malleihin ei valitettavasti saa automaattivaihteistoa.

  Ajoltaan Avensis on helppo, heti käteen käypä ja hallintalaitteet ovat helposti löydettävissä. Mediakeskuksen kosketusnäyttö on helppokäyttöinen. Nahkapenkit olivat hyvät, mutta jäimme kaipaamaan lisää penkin etuosan säätömahdollisuuksia. Kokemuksesta tiedämme, että pitempiä matkoja ajaessa pidemmällä kuljettajalla jalat väsyvät tuen puutteen takia.

  Sisustaltaan auto on tyylikäs, kookas ja toimiva paketti. Valopaketit tekevät myös ulkonäöstä houkuttelevan. Karavaanarina huomio tarttui myös vetopainoon: jarrullinen perävaunumassa saa olla huimat 1 800 kiloa. Avensiksesta saakin vahvan varman kisailijan perhefarkkujen kokoluokkaan.

  Koeajoauton hintatiedot (2016)
  Käyttöetu: 645 €
  Vapaa autoetu: 825 €
  Kokonaishinta: 40 288€


  Kirjoittaja: Jussi Rinta-Rasula  Rajaa koeajoja

  Koeajot