artikkelikuva

Skoda Fabia 1.2TSI 110 Style DSG

 • HenkilöautoKoeajossaPolttomoottoriSkoda
 • Makean näköinen Fabia on erittäin toimiva pikkusportti. Koeajoimme malliston tehokkaimman version.

  Auto on makean näköinen ja toimiva pikkusportti Fabia-malliston tehokkaimmalla koneella (110 hv) ja DSG-vaihteistolla. Koeajomallissa oli monipuolinen varustepaketti, joka sisälsi Style-varustetason, Color Concept -paketin, panoraamalasikaton, sport-istuimet ja 215/45R16 -kokoiset renkaat.

  Skodan uudessa Fabiassa on paljon turvavarusteita, kuten ajonvakautusjärjestelmä, hätäjarrutehostin, mäkiavustin, rengaspaineseuranta ja edessä olevasta autosta varoittava automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, joka toimii ja varoittaa hienosti. Järjestelmä toimii siten, että mittaristo infoaa, jos kuljettaja ajaa liian lähellä edellä menevää autoa. Jos etäisyys edelleen varoituksesta huolimatta pienenee, alkaa hätäjarrutustoiminto automaattisesti. Panoraamalasikatto tuo tietysti valoa ja avaruutta auton pienehköön hyttiin, vaikka samalla miettii sen aiheuttamaa lämpöhukkaa talviolosuhteissa sekä turvallisuutta mahdollisissa kolaritilanteissa.

  Ajo-ominaisuuksiltaan Fabia toimii kuten Volkswagen-konsernin tuotteelta odottaa voi. Auto on näppärä kaupungissa ja hyväkulkuinen maantiellä. Bensakoneen ja DSG-vaihteiston yhdistelmä vaatii aluksi vähän totuttelua, mutta siihen oppii nopeasti. Bensiinikoneen kulutuslukemat ovat kuitenkin maltilliset, testiajossa auton keskikulutus oli noin viisi litraa sadalla kilometrillä.

  Tästä pikku-Skodasta saattaa tulla vielä kova kilpailija pikkusporttiluokkaan esimerkiksi Opelille, Volkswagenille ja Seatille. Fabian hintakin on kohtuullinen myös lisävarusteilla.

  Koeajoauton hintatiedot (2015)
  Käyttöetu: 315 €
  Vapaa autoetu: 495 €
  Kokonaishinta: 18 855,77 €


  Kirjoittaja: Jussi Rinta-Rasula  Rajaa koeajoja

  Koeajot