artikkelikuva

Opel Insignia Sports Tourer 1,6 CDTI aut.

 • FarmariKoeajossaOpelPolttomoottori
 • Kuiskaavalla moottorilla varustetun Opel Insignian ratissa todella viihtyy.

  Koeajamamme Insignia oli varustettu Opelin uudella 1,6 litran ”Whispering Diesel” -moottorilla. Niin sanotuilla kuiskaavilla moottoreilla valmistaja haluaa korostaa moottoreidensa hiljaista sekä tasaista käyntiääntä, taloudellisuutta ja vähäpäästöisyyttä. Kylmällä kelillä autoa käynnistettäessä ei eroa normaaliin dieselmoottoriin juurikaan käyntiäänen osalta huomannut, mutta auton moottorin lämmettyä myös moottoriääni hiljeni, eikä kabiiniin kuulunut ylimääräisiä kuiskauksia. Moottori pelasi automaatin kanssa hienosti yhteen ja siinä oli riittävästi puhtia normaaliin liikenteeseen.

  Varusteita autossa oli kattavasti ja esimerkiksi Business- ja kuljettajapaketin saa autoon veloituksetta. Tällöin autosta löytyy mm. navigaattori, mukautuva vakionopeudensäädin, Opel Eye -liikennemerkkitunnistus, törmäysvaroitin ja lämmitettävä ohjauspyörä.

  Etenkin mukautuva vakionopeudensäädin oli mielenkiintoinen lisävaruste. Kesti oman aikansa ennen kuin jarrutoimintoon tottui, mutta luottamus löytyi ajan kanssa ja ylimääräisiltä sydämentykytyksiltä vältyttiin. Positiivinen yllätys oli myös erittäin ergonomiset ja hyvin tuetut penkit, joihin sai säädettyä mukavan ajoasennon.

  Sisätiloiltaan auto ei ole mitenkään erityisen tilava ottaen huomioon auton ulkomitat. Näkyvyyttä ulospäin haittasi verrattain suuri a-pilari, joka korostui etenkin tarkkailtaessa kevyttä liikennettä kaupunkiajossa.

  Kokonaisuutena kuitenkin erittäin hyvin hinnoiteltu auto varsinkin lisävarusteiden osalta. Ratissa todella viihtyy!

  Koeajoauton hintatiedot (2016)
  Käyttöetu: 515 €
  Vapaa autoetu: 680 €
  Kokonaishinta: 32 790,84 €


  Kirjoittaja: Hannu Nieminen  Rajaa koeajoja

  Koeajot