artikkelikuva

Nissan Qashqai Business Edition

 • KatumaasturiKoeajossaNissanPolttomoottori
 • Huippuvarusteltu urbaani menopeli Qashqai viettää juhlavuottaan: useita palkintoja voittanut crossover lanseerattiin 10 vuotta sitten.

  Vuosikymmen sitten Qashqai loi täysin uuden crossover-segmentin. Mallinimestä on väännetty huumoria autoaiheisissa tv-ohjelmissa, mutta harva tietää nimen todellisen taustatarinan. Itä-Turkista Etelä-Iraniin ulottuvassa Zargos-nimisessä vuoristossa elää nimittäin kansa, jota kutsutaan nimellä Qashqai. He ovat vaeltavia paimentolaisia, eli Qashqai tarkoittaa siis vaeltajaa.

  Koeajoimme juhlavuoden kunniaksi Business Edition -mallin, johon kuuluu roppa kaupalla vakiovarusteita: lisävarusteiden ruksaamiseen ei kynästä mustetta kulu. Autosta löytyvät vakiona jo muun muassa Bi LED -ajovalot, älyavainjärjestelmä, nahkaverhoilu ja turvapuolelta esimerkiksi peruutuskamera, kaistavahti ja kuolleen kulman varoitusjärjestelmä. Lisämaininnan ansaitsee se, että Business Editioniin kuuluu vakiona automaattivaihteisto verotusarvon ollessa silti 495 euroa käyttöetulaisille ja 645 euroa vapaasta autoedusta nauttiville.

  Qashqain kamerajärjestelmään kuuluu neljä kameraa. Tätä kutsutaan ns. 360-asteen lintuperspektiivinäkymäksi. Koeajossa 360-järjestelmä osoitti, että pysäköiminen on melkoisen riskitöntä. Näytöltä voi seurata vaivattomasti miltä lähiympäristö näyttää auton edessä, takana ja sivuilla.

  Huippuvarustellun “vaeltajan” moottori ja vaihteisto ovat hyvä parivaljakko. 130-hevosvoimainen dieselmoottori vastaa kaasuun todella napakasti ja X-tronic-CVT vaihteisto on hetkessä mukana. 

  Koeajoauton hintatiedot (2017)
  EU-kulutus (l/100km)
  Kaup./maantie/yhd. 4,7 l/100km
  CO2-päästöt (g/km) 122 g/km
  Käyttöetu: 495 €
  Vapaa autoetu: 645 €
  Kokonaishinta: alk. 31 480 €


  Rajaa koeajoja

  Koeajot