artikkelikuva

Mercedes-Benz C 220 BlueTec A Premium Business

 • HenkilöautoKoeajossaMercedes-BenzPolttomoottori
 • Uusi C-sarjan Mercedes-Benz on erittäin tyylikäs menopeli. Ajotuntuma on eleetön ja mukava, mutta tarvittaessa Sport-asetuksella saadaan ajoon uudenlaista jämäkkyyttä.

  Ensivaikutelma Mercedeksestä on hieno. Sen linjoissa on klassista kauneutta ja lopputulos on modernin tyylikäs. Alustaltaan ja ajotuntumaltaan uusi C-sarja jatkaa Mercedeksen tuttua linjaa, kulku on eleetöntä ja mukavaa. Autossa on Agility Control -alusta ja eron eri ajomoodeilla huomaa selvästi. Sport-asetuksellakin ajo on jämäkkää, olematta vielä epämukavaa.

  Mercedeksen 220 CDI -moottori tarjoaa hienosti voimaa sitä pyytäessä. Moottori-vaihteistoyhdistelmä on huomiota herättämätön, vaihteisto toimii kuin huomaamatta eikä moottorin ääntä kuulu.

  Turvavarusteista mielenkiintoisin on Head Up Display, jonka kautta tuulilasin alaosaan heijastuvat nopeus, nopeusrajoitus sekä kulkusuunta. Kuljettajan ei tarvitse juuri irrottaa katsettaan tiestä ajon aikana. Turvallisuutta lisääväksi varusteeksi ehdoton on myös Plus-ajoavustinpaketti, joka sisältää muun muassa adaptiivisen vakionopeudensäätimen, ohjausavustimen sekä aktiivisen katveavustimen. Katveavustin on erityisen hyvä varuste ainakin ruuhkaisilla kehäteillä, sillä se auttaa havaitsemaan niin sanotussa kuolleessa kulmassa olevan auton.

  Myös auton parkkeeraus sujuu helposti ja turvallisesti autossa olevien pysäköintitutkien ja kameroiden avulla. Auton saa lähes sentilleen haluttuun paikkaan ilman kolhupelkoa.

  Kaikki hallintalaitteet toimivat luontevasti ja toimintoja on helppoa käyttää. Koeajoauton varustukseen kuulunut avaimeton järjestelmä vakuutti heti helppoudellaan.

  Kyseessä ei ole luokkansa tilavin auto. Ainoat pienet moitteet tulevat takapenkin pienehköistä jalkatiloista.

  Koeajoauton hintatiedot (2015)
  Käyttöetu:  1040 €
  Vapaa autoetu: 1235 €
  Kokonaishinta: 72 602 €


  Kirjoittaja: Eero Seppänen

  Kuka autot koeajaa?  Rajaa koeajoja

  Koeajot