artikkelikuva

Kia Pro Cee'd GT 1.6 T-GDI

 • HenkilöautoKiaKoeajossaPolttomoottori
 • Kian tyylikäs kolmiovinen sporttiauto tarjoaa varsin tilavat sisätilat, vaikka ulkonäkö saattaa ehkä antaa kuvan epäkäytännöllisyydestä.

  Myyntitilastoissa vuosi vuodelta petrannut Kia on tuonut ensimmäisen sporttiautonsa markkinoille. Ulkoisesti auto on tyylikkään urheilullinen. Keulan vihaista ilmettä tasapainottaa perän tyylikäs muotoilu, jossa mielestäni näkyy ripaus italialaisuutta. Mustan, valkoisen ja punaisen yhdistelmä on pettämätön. Koeajossa meillä oli kolmiovinen versio, joka mielestäni sopii viisiovista paremmin GT-kategorian alle.

  Vastaavissa automalleissa etupenkkiläiset joutuvat usein kurkottelemaan turvavöitä. Kia on tehnyt B-pilariin avustimen, joka ojentaa vyötä eteenpäin. Täytyy sanoa, että varsin toimiva keksintö. Kauneusvirheenä huomasin, että oven sisäkahva rutisee häiritsevästi, kun siitä ottaa kiinni. Muuten ohjaamon ilme on viihtyisä ja vaikuttaa huolellisesti viimeistellyltä. Erityisesti jaloille on tilaa, eikä keskikonsoli ota kaasujalkaan kiinni kuten useimmissa nykyautoissa. Penkki on Recaron käsialaa ja tarjoaa hyvin tukea, tosin reisille sitä kaipaisi hieman lisää. Takana on yllättävän hyvä tilat, vaikka etupenkki olisikin säädetty pitkäjalkaiselle sopivaksi.  

  Ajotuntuma löytyy nopeasti, ja luotto autoon rakentuu vaivattomasti. Ulkonäkö antaa ehkä olettaa epämukavuutta ja epäkäytännöllisyyttä – mutta ei. Vaikka auto kiihtyykin nollasta sataan 7,7 sekunnissa, on kyseessä sivistynyt arkikäyttöön sopiva auto. Ylimääräistä pörinää ei kuulu, ja alusta on hämmästyttävän mukava, kun ottaa huomioon 18 tuuman vanteet. Silti rahkeet riittävät paremmin kuin hyvin halkomaan tiukkoja kurveja ja suorittamaan vaivattomia ohituksia moottoritienopeuksissa.

  Auto on jo vakiona varsin hyvin varusteltu, mistä kertoo muun muassa lämmitettävä ohjauspyörä ja monitoimimittaristo. Hinnat ovat erittäin kilpailukykyiset. Perusmallin ilman lisävarusteita ja paketteja saa vajaalla kolmella kympillä.

  Koeajoauton hintatiedot (2013)

  Tekniset tiedot:
  EU kulutus / l / 100 km
  kaup. / maantie / yhd.
  9,7 / 6,1 / 7,4
  CO2-päästöt: 171 g / km

  Käyttöetu: 450 €
  Vapaa autoetu: 645 €
  Kokonaishinta: 29430 €


  Kirjoittaja: Juha Rajaharju  Rajaa koeajoja

  Koeajot