artikkelikuva

BMW 420i xDrive Gran Coupé

 • BMWHenkilöautoKoeajossaPolttomoottori
 • Gran Coupén varustelussa ei ole kitsasteltu: auton sisusta ja ohjainlaitteet ovat taattua BMW:tä.

  Autoa noutaessani minulle luovutettu auton avaimen sininen koristeosa viittasi siihen, että ihan karvalakkiversiosta ei ollut tällä kertaa kyse. Auton ulkonäkö ja coupé-sanan käyttäminen neliovisessa autossa jakaa mielipiteitä, mutta jätimme vanhat uskomukset romukoppaan.

  Ulkoapäin tarkasteltuna auto näyttää tyylikkäältä ja erottuu edukseen sulavine linjoineen, jotka toki verottavat takapenkkiläisten tiloja, mutta kyllä autossa riittää hyvin tilaa neljälle aikuiselle.

  Gran Coupén varustelussa ei ole kitsasteltu; erikseen mainittakoon M Sport-paketti, johon kuuluu mm. 19” -kevytmetallivanteet leveämmillä takarenkailla (255/35R19), vakionopeudensäädin jarrutoiminnolla sekä suunnistusta helpottamaan oli ruksittu Professional-navigointijärjestelmä.

  Auton sisusta ja ohjainlaitteet ovat taattua BMW:tä. Alcantaralla verhoillut urheiluistuimet erillisellä ristiselän tuella ansaitsevat erityismaininnan, sillä jakkaroilla istuisi mielellään pidempiäkin matkoja.

  Auto on ajettavuudeltaan hyvä ja ahdettu 2-litrainen 184 hevosvoimainen bensiinimoottori toimii automaatin kanssa kuin ajatus. Nelivedon toimivuutta ei kesäisellä kelillä päässyt kunnolla kokeilemaan eikä autoa ihan metsässäkään tohtinut ulkoiluttaa.

  Kabiiniin kuuluva rengasmelu hieman häiritsee, mutta asia selittynee rengaskoolla, joka poikkeaa 17” vakiosta. Sähköinen takaluukku nousee erityisen korkealle myös parkkihallissa, mikä tekee kyllä matkatavaroiden lastaamisesta vaivatonta, mutta onneksi myös vahinkoilmoituksen teolta vältyttiin hiuksen hienosti.

  Kokonaisuutena varsin onnistunut laitos ja todella tutustumisen arvoinen etenkin 3- ja 5-sarjaa harkitseville.

  Koeajoauton hintatiedot (2015) 

  Tekniset tiedot:
  EU kulutus / l / 100 km
  kaup. / maantie / yhd.
  8,9 / 5,2 / 6,5
  CO2-päästöt: 152 g/km

  Käyttöetu: 895 €

  Vapaa autoetu: 1075 €
  Kokonaishinta: 61 330 €

   

  Tekniset tiedot (alkaen malli)

  Tekniset tiedot:
  EU kulutus / l / 100 km
  kaup. / maantie / yhd.
  8,7 /5,1 / 6,4
  CO2-päästöt: 149 g/km

  Käyttöetu: 725 €

  Vapaa autoetu: 905 €
  Kokonaishinta: 47 868 €


  Kirjoittaja: Hannu Nieminen  Rajaa koeajoja

  Koeajot