artikkelikuva

BMW 116d Business

 • BMWhenkilöautotKoeajossaPolttomoottori
 • Pieniruokainen BMW 116d on urbaani menopeli city-orientoituneelle autoilijalle.

  BMW 116d Businessissä yhdistyvät hyvä ajettavuus, riittävät tehot ja pieni polttoaineen kulutus. Mukavuudesta ei tarvitse tinkiä.

  Neliovisen mallin etuovet ovat melko matalat, mistä voi päätellä, että nyt on ajossa kaupunkiautoksi tarkoitettu malli. Etupenkin säädöt olivat riittävät, ja keski-ikäisen miehen kuorrutettu six pack mahtui mukavasti ratin ja selkänojan väliin. Myös ajoasento oli hyvä ja se oli helppo löytää. Poistuessa piti muistaa työntää tilttiratti aivan kojelautaan kiinni, jotta ulospääsy helpottui. Takajalkatila jää melko pieneksi, kun etupenkki on säädetty pitkälle kuljettajalle.

  Start-stop-toiminnon poiskytkentä on sijoitettu helposti käynnistysnappulan yläpuolelle, eikä sitä tarvinnut etsiä valikoista. Käsijarru on ainakin tässä mallissa mekaaninen, mikä oli iloinen yllätys.

  Jousitus ja alusta tuntuivat aluksi ehkä hieman turhan jämäkiltä, mutta se ei kuitenkaan häirinnyt eikä tehnyt autosta epämiellyttävää. Mutkaisella tiellä BMW:n nopea ja tarkka ohjaus oli hyvä, minkä takia ajo takavetoisella, pienellä autolla tuntui todella urheilulliselta. Tehoa löytyi mukavasti ja vaihteiston toiminta oli napakka. Kulutus koeajolla oli vähintäänkin kohtuullinen, tasan viisi litraa satasella.

  Mutta mikä mukavinta, nykypäivänä ei tarvitse välttämättä tinkiä suorituskyvystä tiukkojen päästörajoitusten takia. BMW 116 d Business on urbaani menopeli city-orientoituneelle autoilijalle.

   

  Koeajoauton hintatiedot (2016)

  Käyttöetu: 475 € / kk
  Vapaa autoetu: 640 € / kk
  Kokonaishinta: 32 867 €


  Kirjoittaja: Pertti Palmu  Rajaa koeajoja

  Koeajot