artikkelikuva

Vuoden automyyjä valitaan tammikuussa neljännen kerran

19.12.2017

 • AutokauppaIlmiötVuoden automyyjä
 • LeasePlan Finland Oy valitsee tammikuussa neljännen Vuoden automyyjän tuhansien autoilijoiden palautteen ja henkilöstön arvioinnin perusteella.

  LeasePlan Finland Oy:n omistamilla tai hallinnoimilla autoilla ajaa Suomessa yli 22 500 kuljettajaa. Työsuhdeautoa vaihtaa vuosittain tuhansia autoilijoita, joilta jokaiselta kysytään palaute saamastaan palvelukokemuksesta.

   

  - Käymme jokaisen palautteen läpi aina saapumishetkellä, mutta loppuvuonna summaamme tulokset yhteen. Nämä tuhannet palautteet ovat lähtöpisteinä Vuoden automyyjän valinnassa ja sen jälkeen parhaiden pärjänneiden henkilöiden suoritusta arvioi meidän henkilökuntamme, taustoittaa operatiivinen johtaja Leila Kanerva.

   

  - Hyvä myyjä voi olla todellinen timantti asiakaskokemuksen rakentajana niin auton valinnan hetkellä, koeajotilanteissa kuin auton luovutuksen jälkeenkin. Iloksemme kumppaniverkostossamme on paljon loistavia automyynnin ammattilaisia.

   

  Vuoden automyyjän palkitsemistilaisuus järjestetään aina yllätyksenä: kukituksesta ja kunniakirjan myöntämisestä valokuvauksineen sovitaan esimiesten kanssa salaa.

   

  - Nämä ovat ainutlaatuisia hetkiä ja tunteikkaita kohtaamisia. Voittajat ovat saaneet runsaasti onnitteluita ja heidän mukaansa valinnalla on ollut myös kaupallinen vaikutus, Kanerva kertoo.

   

  Vuoden 2016 voittaja Oskar Seppänen

   

   

   

  Espoon Olarin Veholla työskentelevä Oskar Seppänen luuli osallistuvansa tiistaiaamuna tavanomaiseen yritysmyynnin viikkopalaveriin, mutta yllätys olikin melkoinen, kun kokouksen sijaan hänet kukitettiin vuoden 2016 parhaana automyyjänä.

   

  - Palkitseminen tuli täytenä yllätyksenä. Olen seurannut Vuoden automyyjän valintaa aikaisempina vuosina ja arvostan tätä suuresti, Seppänen kertoi haastattelussa.

   

  LeasePlanin työsuhdeautoilijat ja henkilökunta kuvailivat Seppästä henkilöksi, joka “ymmärtää asiakkaan tarpeet ja on valmis tarvittaessa tekemään extra-ponnisteluja, jotta asiakas on tyytyväinen”.

   

  Tutustu Oskar Seppäseen tästä linkistä. 

   

  Vuoden 2015 automyyjä Kyösti Lähde

   

   

   

  Työsuhdeautoilijat kuvailivat avoimissa palautteissaan Vuoden 2015 automyyjää Kyösti Lähdettä myyjäksi, joka on luotettava, tavoitettavissa ja hoitaa hommat “just eikä melkeen”.

   

  - Ohhoh, onpas suuria sanoja! Tämä on kyllä hieno tunnustus, josta olen ylpeä. Kyllä pääsitte yllättämään pahasti. Olen juuri palannut Australiasta ja jetlagin vuoksi vähän zombie – nyt vielä enemmän, nauroi Bilia Kaivokselassa työskentelevä Lähde heti kukitustilaisuuden jälkeen kunniakirja kädessään.

   

  Lue Kyösti Lähteen henkilöhaastattelu tästä linkistä. 

   

  Vuoden 2014 automyyjä Petri Rasi

   

   

  Ensimmäisen Vuoden automyyjän titteliä kantaa Volkswagen Center Espoon tuotepäällikkö Petri Rasi, joka sai palkinnon tammikuussa 2015. Rasi tiesi jo pikkupoikana haluavansa automyyjäksi, ja lapsuuden haaveammatin perässä hän hakikin kauppakoulun jälkeen automyyjäkoulutukseen Rajamäelle. Opiskelijavalinnasta vastanneita henkilöitä kuitenkin mietitytti Rasin nuori ikä – kouluun pääsemiseen vaadittiin suositus autotalon johtajana toimineelta tuttavalta.

   

  - Näen itseni näissä hommissa eläkeikään asti. On sen verran haasteellinen ja mukava duuni, etten ole lainkaan leipiintynyt. Ja kun on hyvä tuote, johon itse uskoo, on helppo myydä. Kai tämä on vähän kutsumusammatti, Rasi kertoi.

   

  Lue Petri Rasin haastattelu kokonaisuudessaan tästä linkistä.