artikkelikuva

Vuoden automyyjä on Oskar Seppänen Veholta!

10.01.2017

 • AutokauppaIlmiötVuoden automyyjä
 • Ystävälliseksi ja ammattitaitoiseksi myyjäksi luonnehdittu Seppänen aloitti uransa apupoikana veljensä jalanjäljissä.

  LeasePlan Finland Oy palkitsi Vuoden 2016 automyyjäksi Espoon Olarin Veholla työskentelevän Oskar Seppäsen tiistaina 10. tammikuuta. Seppänen luuli osallistuvansa tiistaiaamuna tavanomaiseen yritysmyynnin viikkopalaveriin, mutta yllätys olikin melkoinen, kun kokouksen sijaan hänet kukitettiin vuoden 2016 parhaana automyyjänä.

  - Palkitseminen tuli täytenä yllätyksenä. Olen seurannut Vuoden automyyjän valintaa aikaisempina vuosina ja arvostan tätä suuresti. Päämääränäni on saada asiat sujumaan asiakkaan kannalta mahdollisimman sujuvasti ja helposti – on mahtavaa, että se myös välittyy asiakkaille asti, 33-vuotias Seppänen kertoo onnellisena.

  LeasePlanin työsuhdeautoilijat ja henkilökunta kuvailivat Seppästä ammattitaitoiseksi, ystävälliseksi myyjäksi, jonka kanssa asioiminen on aina vaivatonta ja mukavaa. Häntä luonnehdittiin henkilöksi, joka “ymmärtää asiakkaan tarpeet ja on valmis tarvittaessa tekemään extra-ponnisteluja, jotta asiakas on tyytyväinen”.

  - Täsmällisyys ja joustavuus ovat luonnollisesti tärkeitä asioita. Joskus kysymys voi olla hyvinkin pienistä yksityiskohdista, joilla sujuvoitetaan autovalinnan kokonaisuutta, vaikkapa koeajon aikataulun sopiminen ongelmitta.

  - Päädyin autoalalle apupojaksi jo 2001. Isoveli näytti mallia ja ajattelin, että jos broidi pärjää niin miksipä en minäkin. Tällä hetkellä työskentelemmekin samassa työpaikassa.

  Oskar Seppäsen esimies, myyntipäällikkö Marko Kärkkäinen kuvailee Seppästä systemaattiseksi ja asiakkaan tarpeita herkällä korvalla kuuntelevaksi myyjäksi.

  - Tunnustus on Veholle isossa kuvassa hyvin tärkeä. Olemme myyjien kanssa oikealla tiellä, koska olemme onnistuneet luomaan hyvän palvelukokonaisuuden yritysmyyntiasiakkaille ja heidän valitsemalleen rahoitusyhtiölle, Kärkkäinen iloitsee.

  Hyvä myyjä ymmärtää kommunikoida – myös tilauksen jälkeen

  Vuonna 2015 Vuoden automyyjäksi valittiin Bilia Kaivokselan Volvon tuotepäällikkö ja automyyjä Kyösti Lähde. Vuoden 2014 voittajaksi äänestettiin puolestaan Volkswagen Center Espoon tuotepäällikkö Petri Rasi. LeasePlan Finland Oy:n operatiivinen johtaja Leila Kanerva näkee voittajissa runsaasti yhteisiä nimittäjiä:

  - Mielestäni yhdistävänä tekijänä esiin nousee eniten aito halu löytää asiakkaalle paras mahdollinen autoratkaisu, sekä ymmärrys kommunikaation tärkeydestä myös mahdollisen tilauksen jälkeen. Kaikilla kolmella on paljon pitkäaikaisia lojaaleja asiakkaita, jotka myöskin arvostavat pitkäjänteistä ja toimivaa yhteistyötä.

  Kanerva iloitsee Vuoden automyyjien saamasta positiivisesta huomiosta esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

  - Iloksemme LeasePlanin kumppaniverkostossamme on paljon loistavia automyynnin ammattilaisia. Aikaisempien vuosien voittajille on ropissut runsaasti onnitteluja ja valinnalla on heidän mukaansa ollut myös kaupallista vaikutusta. Yleisesti ottaen automyyjiä arvostellaan mediassa, ja siksi tällainen positiivinen nostatus on enemmän kuin hyvä asia.

  “Uuden auton hankinta on yksi tärkeimmistä hetkistä”

  Voittajavalinnan lähtöpisteinä ovat LeasePlan Finland Oy:n asiakasyritysten työsuhdeautoilijoiden palautteet, jotka kysytään heti auton hankkimisen jälkeen. Tuhansien palautekyselyiden tuloksista seulotaan parhaiten pärjänneet automyyjät, joiden suoritusta arvioi loppuvaiheessa LeasePlanin henkilökunta.

  - LeasePlanille on ensiarvoisen tärkeää, että asiakas kokee työsuhdeautoilun helpoksi ja vaivattomaksi. Uuden auton hankinta on yksi tärkeimmistä hetkistä – valitseehan työsuhdeautoilija itselleen ajoneuvon useammaksi vuodeksi, Leila Kanerva kertoo.

  - Tiedämme, miten suuri merkitys automyyjällä on asiakkaamme auton hankinnan kokemukseen. Vuoden automyyjän valinnalla haluamme tuoda esiin arvostuksemme erinomaista asiakaspalvelua kohtaan.

  Vuoden automyyjä 2016: Oskar Seppänen
  • Kotoisin: Helsingistä
  • Asuu: Helsingissä Taka-Töölössä
  • Ikä: 33 vuotta
  • Perhe: Avovaimo
  • Harrastukset: Lenkkeily, kiipeily, lukeminen ja musiikin kuunteleminen
  • Autoalalla: Veholla vuodesta 2005 automyyjänä, apupoikana jo vuodesta 2001. Palvelee sekä suomeksi että ruotsiksi.
  • Ajaa: Ford Focuksella