artikkelikuva

Vuoden 2017 paras automyyjä on Pekka Kinnunen Veholta!

22.01.2018

 • AutokauppaIlmiötVuoden automyyjäYritysautoiluYritysautoilun palvelut
 • Espoon Olarin Veholla työskentelevää Vuoden automyyjää kuvailtiin asialliseksi, osaavaksi, joustavaksi ja myyjäksi, joka tuntee asiakasyrityksensä.

  LeasePlan Finland Oy kruunasi vuoden 2017 parhaaksi automyyjäksi Pekka Kinnusen Espoon Olarin Veholta. Voittaja palkittiin 19. tammikuuta. Kinnunen luuli saapuvansa neuvotteluhuoneeseen yritysmyynnin palaveriin.

   

  - Heti ovesta saavuttuani näin pöydän ympärille kerääntyneen tutun porukan, ja kyllä taisi olla vähän aikaa suu auki – varsinkin, kun kaikki katsoivat minua. Ensimmäisenä ajattelin, että mikäs juttu tämä on, kun en täytä pyöreitä vuosiakaan. Palkitseminen tuli täysin puun takaa, Kinnunen nauraa.

   

  - Olin ajatellut, että päivä on ihan tavallinen, mutta nyt se alkoikin skumpalla ja kakkupalalla. Kaiken kaikkiaan tämä oli upea yllätys, olen tästä kunniasta hyvin otettu. Arvostan korkealle sen, että tämä palkinto tulee sekä asiakkailtamme että hyvältä yhteistyökumppaniltamme, Kinnunen jatkaa.

   

  Äänestyksessä Kinnusta kuvailtiin myyjäksi, joka tarjoaa hyvää palvelua ja joustavuutta positiivisella asenteella. Hän aloitti uransa vuonna 1987 automyyjän koulutusohjelman käytyään ja hänellä on edelleen asiakkaita, joiden kanssa asiakassuhde on luotu jo 80-luvun lopussa.

   

  - Silloin kokee aidosti onnistumisen riemua, kun asiakas palaa kolmannen ja neljännenkin kerran auto-ostoksille – luottamus on silloin syvä. Emmehän ole täällä tekemässä “kertakauppaa”, vaan palvelemassa asiakasta hyvin myös auton omistamisen aikana ja kestävää asiakassuhdetta rakentaen.

   

  Vuosikymmenten aikana Pekka Kinnunen myynyt tuhansia autoja ja vuodesta 2000 hän on keskittynyt yritysmyyntiin Veholla. Nykyisin hän edustaa Mercedes-Benziä, Skodaa, Fordia, Hondaa ja Smartia. Yhdeksi merkittävimmistä onnistumisen taustatekijöistä hän nostaa Vehon työkulttuurin ja työyhteisön voiman.

   

  - Yhteisömme on värikäs, palkitseva ja yhteen hiileen puhaltava. Kaikilla on selkärangassa tavoitteemme niin asiakastyytyväisyyden kuin myynnillisten asioiden suhteen. Tekemisen meininki näkyy siinä, että jokainen hoitaa oman työnsä juuri siten kuin se pitääkin hoitaa. Minun mielestä tämä palkinto on koko talon yhteinen, jokainen on ollut sitä yhteishenkeä luomassa, Kinnunen kiittää.

   

  “Palvelutaso on jokaisen asiakkaan kohdalla yhtä korkealla”

   

  Vuoden automyyjän esimiehenä vuosina 2014–2017 toiminut Vehon myyntipäällikkö Ari Lepistö kuvaa voittajaa pitkän linjan ammattilaiseksi ja luottohenkilöksi.

   

  - Vuosien ahkera työ saa nyt ansaitun kiitoksen. Pitkän kokemuksensa myötä Pekka ymmärtää leasingkaupan lainalaisuudet erinomaisesti. Hän laittaa itsensä vahvasti peliin ja yksi hänen hienoimmista ominaisuuksistaan on se, että palvelutaso on jokaisen asiakkaan kohdalla yhtä korkealla. Samaan aikaan hänellä on ihailtavasti pientä pilkettä silmäkulmassa, Lepistö summaa.

   

  LeasePlanin työsuhdeautoilijat ja henkilökunta valitsivat suljetussa äänestyksessä Vuoden automyyjän jo toistamiseen Olarin Veholta. Edellisen vuoden voittaja oli automyyjä Oskar Seppänen.

   

  - Meille se merkitsee äärimmäisen paljon, että saamme tunnustuksen jo toisen kerran LeasePlanilta. Teemme yhteistyötä isolla vuosittaisella volyymilla ja nämä tunnustukset pönkittävät uskoa siihen, että toimimme oikealla tavalla niin työsuhdeautoilijoiden kuin leasingyhtiönkin näkökulmasta. Tie on oikea. Ja lisäksi, kun lukee Pekan saamia palautteita, niin nuo ovat juurikin niitä asioita, joita jokainen asiakaspalvelussa työskentelevä haluaa kuulla, Lepistö toteaa.

   

  Vehon valiojoukosta löytyy kokemusta

   

  LeasePlan valitsee parhaiten työssään onnistuneen automyyjän vuosittain.

   

  - Tämä on neljäs vuosi, kun nostamme erinomaisen automyyjän esiin. Kumppaniverkostossamme on merkittävä määrä myynnin huippuosaajia koko maan laajuisesti, joten Veho voi olla ylpeä siitä, että heidän valiojoukkonsa nousee toistamiseen esiin tällaisesta massasta, kertoo LeasePlanin operatiivinen johtaja Leila Kanerva.

   

  - Vehon myyntitiimeistä löytyy pitkäaikaisia työntekijöitä – kuten Pekka Kinnunen. Heidän kokemuksensa heijastuu palvelukokemukseen ja saa aikaan pitkäaikaisia asiakassuhteita. Samaan aikaan heidän tekemisensä hyvä fiilis huokuu myös meille asti. Tärkeä rooli on myös myynnin systemaattisella johtamisella.

   

  Vuoden Automyyjän valitsemisen lähtöpisteinä ovat LeasePlanin satojen asiakasyritysten työsuhdeautoilijoiden antamat numeeriset ja avoimet sanalliset palautteet. Jokaiselta työsuhdeautoilijalta kysytään palautetta välittömästi auton hankkimisen jälkeen. Näistä tuhansista palautteista parhaat automyyjät nostetaan seuraavalle kierrokselle, jolloin heidän suoritustaan arvioi suljetulla äänestyksellä LeasePlanin henkilökunta.
   

  Vuoden automyyjä 2017: Pekka Kinnunen
  • Kotoisin: Espoo
  • Asuu: Espoo
  • Ikä: 53 v
  • Perhe: Vaimo, kaksi aikuista tytärtä
  • Harrastukset: Sauvakävely, moottoripyöräily, golf, matkailu
  • Autoalalla: vuodesta 1987
  • Auto, jolla itse ajaa: Mercedes-Benz

   

  Tutustu Vuoden 2016 parhaaseen automyyjään, Oskar Seppäseen tästä linkistä.

   

  Vuoden 2015 voittajaksi nousi Kyösti Lähde, voit lukea hänestä lisää tästä artikkelista.

   

  Vuoden 2014 paras automyyjä oli Petri Rasi, tutustu häneen uutisessamme.