artikkelikuva

Volvo: kaikkiin malleihin sähkömoottori 2019 eteenpäin

06.07.2017

 • Autoilu maailmallaEkologisuusIlmiötSähköautoUudet moottoriteknologiat
 • Autonvalmistaja Volvo aikoo poistaa asteittain pelkkää polttomoottoria käyttävät autot valikoimasta.

  Kaikki vuodesta 2019 eteenpäin markkinoille tuotavat Volvot sisältävät sähkömoottorin.  

  Uutinen on osa autonvalmistajan sitoutumista ympäristövaikutusten pienentämiseen. Volvo keskittyy vähentämään tuotteidensa ja toimintojensa hiilipäästöjä, sekä pyrkii ilmastoneutraaliin tuotantotoimintaan vuoteen 2025 mennessä.

  Pelkkää polttomoottoria käyttävät autot poistetaan asteittain valikoimasta: ne korvataan malleilla, joissa on sähköistämistoimintoja.

  - Tässä on kyse asiakkaista. Ihmiset vaativat yhä enenevissä määrin sähköistettyjä autoja, ja haluamme vastata asiakkaidemme nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin. Voit jatkossa valita minkä tahansa Volvo -auton sähköistettynä versiona, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson tiedotteessa.

  Volvo esittelee mallistossaan laajan valikoiman sähköistettyjä autoja, kuten täyssähköautoja, plug-in-hybridejä ja kevythybridejä. Vuosien 2019-2021 välillä lanseerataan viisi täyssähköautoa. Lisäksi tarjolle tulee bensiini- ja diesel-plug-in-hybridejä sekä kevythybridejä kaikista malleista.

  - Tämä ilmoitus merkitsee pelkällä polttomoottorilla kulkevien autojen tarinan loppua. Volvo on ilmoittanut, että se aikoo myydä yhteensä miljoona sähkökäyttöistä autoa vuoteen 2025 mennessä. Aiomme myös saavuttaa tavoitteemme, Håkan Samuelsson toteaa.

  Lue myös: BMW esitteli langattoman latausjärjestelmän hybridille

  Lue myös: Skoda Octavia on vuoden 2016 tilatuin työsuhdeauto