artikkelikuva

Valtion investointituki sähköautojen latauspisteille on nyt haettavissa

09.02.2017

 • EkologisuusIlmiötSähköautoSähköautoiluTeknologiatUudet moottoriteknologiatYritysautoiluYritysautoilun kustannukset
 • Työ- ja elinkeinoministeriö jakaa 4,8 miljoonaa tukea sähköautojen latausinfrastruktuurin kehittämiseen vuosien 2017–2019 aikana.

  Työ- ja elinkeinoministeriö päätti 30.1.2017 myöntää tukea sähköautojen julkisen latausinfrastruktuurin kehittämiseen osana hallituksen “biotalous ja puhtaat ratkaisut” -kärkihanketta.

  Tuki on rajattu vain julkisille älykkäille latauspisteille ja tukea myönnetään investointien toteuttamisjärjestyksessä. Tuen piiriin voivat hakea kaikki energiatuen kriteerit täyttävät yritykset toimialasta riippumatta. Tuen ehtona on, että kaikki kuluttajat voivat käyttää latauslaitteita ilman syrjiviä ehtoja. Jokainen yritys voi siis tarjota omassa kiinteistössään julkista latauspalvelua ja laskuttaa sen käytöstä.

  Älykkäässä latausjärjestelmässä ajoneuvon, latauslaitteen ja latauspalvelun tuottajan välillä on tietoliikenneyhteys. Näin latausta voidaan mitata ja etäohjata.

  Puolet tukibudjetista on ensisijaistettu pikalatausjärjestelmille, joita toivotaan lisää erityisesti päätieverkolle. Pikalatausjärjestelmien osalta on mahdollista saada 35 prosentin tuen ja normaalien latauspisteiden tukea puolestaan 30 prosenttia. 

   

  Investointituen neljä vaihetta:
  1. Rekisteröityminen tuen piiriin ja tukikelpoisuuden itsearviointi (lomakkeella)
  2. Hankintojen tekeminen
  3. Tuen hakeminen
  4. Maksatus ja tuen vastaanotto
  Lähde: www.lataustuki.fi


  Tukea haetaan osoitteessa www.lataustuki.fi
   

  Mihin tukea ei myönnetä?
  • maatalouskiinteistöön
  • asuinrakennukseen
  • kotilatauspisteille
  • Ahvenanmaan alueelle
  • tuki ei koske käytettyjä laitteita