artikkelikuva

Somen voima yllätti Vuoden Automyyjän

01.06.2016

 • AutokauppaIlmiötVuoden automyyjäYritysauton hankinta
 • Kaivokselan Biliassa Volvon tuotepäällikkönä työskentelevä Kyösti Lähde sai onnitteluja asiakkailta, joista ei ollut kuullut vuosiin.

  Tammikuussa LeasePlanin Vuoden Automyyjäksi valittu Kyösti Lähde yllättyi sosiaalisen median tuomasta näkyvyydestä.

  - Oli ihmeellisen mielenkiintoista seurata, miten uutisointi tavoitti ihmisiä sosiaalisen median kautta. Onnitteluja tuli yllättävistä suunnista, esimerkiksi asiakkailta ja ystäviltä, joista en ollut kuullut vuosiin. Se oli todella myönteinen kokemus.

  - Somen voima näyttäytyi myös siinä, että vaimoni järjesti minulle yllätysjuhlat Facebookin kautta, Lähde nauraa.

  Autokauppa on piristynyt vuoden ensimmäisellä puoliskolla hiljaiselon jälkeen. Lisääntynyt kauppa näkyi jo helmikuussa: uusia henkilöautoja rekisteröitiin tuolloin yli 20 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

  - Tämä on näkynyt myös meillä Kaivokselan Biliassa, mutta enemmänkin kuluttajakaupassa. Muutaman vuoden ostopatoutuma on purkautumassa. Yrityspuolella lukemat ovat pysyneet stabiileina. Yksi yksityishenkilöiden ostopäätökseen vaikuttavista asioista on alhainen rahoituskorko.

  - Meidän markkinassamme uutuudet Volvo S90 ja V90 ovat herättäneet runsaasti huomiota ja kiinnostusta. Uutuuksien toimitukset alkavat syksyllä, ja odotukset ovat korkealla.

  Piristyvä kauppa heijastelee kuluttajien luottamusta

  Autokauppaa pidetään yhtenä talouden tärkeimmistä mittareista. Piristyvä kauppa heijastelee kuluttajien luottamusta. Suomen Autotuojien mukaan alkuvuoden hyvien rekisteröintilukujen taustalla ovat romutuspalkkio, ja tänä vuonna voimaan tullut uusien autojen veroale. Viime vuoden romutuspalkkio-kokeilu poiki paljon uusien autojen kauppoja, joiden rekisteröinnit osuvat osittain alkuvuoteen.

  Autoveron alennuksen suhteen kuluttajilla oli isot odotukset. Kun veroale jaettiin usealle vuodelle, eivät hintojen pudotukset olleetkaan odotettua tasoa.

  - Yksityiset ihmiset olivat todennäköisesti odottaneet hinta-alea, mutta kun sitä ei tullutkaan, he tulevat autokaupoille joka tapauksessa. Veroaleen liittyvä keskustelu on jo laantunut, mutta se oli silti positiivinen viesti, Kyösti Lähde toteaa.