artikkelikuva

Sähköautojen myynti kasvoi Suomessa 45 prosenttia alkuvuoden aikana

10.04.2017

 • Autoilu maailmallaAutokauppaIlmiötSähköautoSähköautoiluUudet moottoriteknologiat
 • Euroopassa sähköautojen myynti kasvoi yksistään tammi- ja helmikuun aikana lähes 40 prosenttia.

  Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin mukaan tammi- ja helmikuun aikana Suomessa rekisteröitiin käyttöön 384 sähköautoa. Viime vuodesta sähköautojen suosio on kasvanut 45 prosenttia. 384 sähköautosta puhtaita sähköautoja oli 73 kappaletta ja ladattavia hybridejä 311 kappaletta.

  Trafi seuraa ensirekisteröityjen sähköhenkilöautojen määrää kuukausittain täydennettävinä aikasarjatilastoina, joista selviää myös ajoneuvojen merkit  ja mallit.

  Tammi- ja helmikuun 2017 suosituimmat täyssähköautot
  Merkki ja malli Kappalemäärä (2 kk:n aikana)

  Tesla Motors Model S

  29

  Hyundai Ioniq

  16

  Tesla Motors Model X

  13
  Nissan Leaf 9
  Nissan E-NV200 2
  BMW I3 2
  Volkswagen UP! 1
  Mercedes-Benz 250 E 1
  Yhteensä: 73 kpl
  Lähde: Trafi: Ensirekisteröidyt sähköautot

   

  Ladattavien hybridihenkilöautojen suosituimpia merkkejä ja malleja ovat tammi- ja helmikuun aikana olleet Mercedes-Benz GLC 350 E, Volvo XC90, Volkswagen Passat, BMW 330E, BMW 225XE sekä Mitsubishi Outlander. Tutustu ensirekisteröityjen hybrihenkilöautojen tilastoon tästä.

  Sähköautojen myynti nopeassa nousussa maailmalla

  Sähköautotilastoja kokoavan EV Obsession- verkkosivuston mukaan Euroopan sähköautojen myynti kasvoi tammi- ja helmikuun aikana lähes 40 prosentilla. Kahden kuukauden aikana myytiin 35900 täyssähköautoa tai ladattavaa hybridiä.

  Yhdysvalloissa kasvuprosentti on ollut yli 60, ja sähköautoja meni kaupaksi tammi-helmikuussa runsaat 25000.

  Norja on jo vuosia ollut maailman ylivoimainen ykkönen sähköautojen määrässä. Tammikuussa Norjassa saavutettiin jälleen uusi ennätys, kun automyynnistä jopa 37 oli sähköautoja. Ladattavien hybridien osuus oli 20 prosenttia ja täyssähköautojen 17,5 prosenttia.

  Sen sijaan sähköautojen kolmannella päämarkkinalla Kiinassa myyntiluvut ovat alkuvuonna laskeneet. Vajaan 24000 auton myynti merkitsee kymmenen prosentin laskua viime vuodesta. Syynä oletetaan olevan autojen kiristyneet tekniset vaatimukset sekä sähköauton ostajalle annetun tuen pieneneminen.

  Kiinan markkinat ovat 95-prosenttisesti kotimaisten valmistajien hallussa. Kiinassa suosituin merkki on alkuvuoden aikana ollut Baic.

  Euroopassa sähköautojen myynnin kärjessä ovat olleet Renault Zoe, BMW i3 ja Nissan Leaf. Yhdysvalloissa suosituimmat sähköautot ovat Teslan S-ja X-mallit sekä Chevy Volt.