artikkelikuva

Sähköautoilijoille rakenteilla kattava latauspisteiden verkosto

09.06.2017

 • Autoilu maailmallaEkologisuusIlmiötSähköautoSähköautoiluUudet moottoriteknologiat
 • Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi alkuvuodesta 5 miljoonan euron tuen latausverkoston rakentamiseen.

  Suomessa on tällä hetkellä julkisessa käytössä 300 latauspisteitä sähköautoille. Valtio tuki latausverkoston laajentamista viidellä miljoonalla eurolla ja tavoitteena on rakentaa vähintään 800 julkista latauspistettä, joista noin 200 olisi niin sanottuja nopeita pikalatauspisteitä. Niissä sähköauton akku täyttyy alle puolessa tunnissa.

  Helsingin Sanomat kokosi kartalle nykyiset latauspisteet. Katso lähin latauspaikkasi tästä linkistä.

  Fortum on puolestaan rakentamassa latausverkostoa, joka yhdistää Pohjoismaiden pääkaupungit. Kuluvan vuoden loppuun mennessä verkosto ulottuu Helsingistä Tukholmaan ja Ouluun. Kyseessä on niin sanottu suurteholatausverkosto, jossa latausaika on viidestä kymmeneen minuuttia.

  Latausverkosto laajenee myös Euroopan laajuisesti. BMW:n, Daimlerin, Fordin ja Volkswagenin perustama yhteisyritys pyrkii rakentamaan 400 asemaa Euroopan valtateiden varrelle. 400 latausasemaa on vasta ensimmäinen askel; tavoitteet ovat tuhansien latauspisteiden rakentamisessa.

  Lähteet:

  Eurooppaan laaja sähköautojen latausverkosto

  Fortum rakentaa sähköautojen teholatauspisteitä Helsingistä Osloon: kahvikupin ehtii juoda latausta odotellessa

  Sähköautoiluun kannustetaan nyt rakentamalla vauhdilla latauspisteitä – katso täältä lähin latausasema ja kuinka nopeasti se auton lataa