artikkelikuva

Pakettiauto työkaluna ja toimistona

11.10.2016

 • Auto + kuljettajaHyötyajoneuvotIlmiötTyösuhdeautoiluTyösuhdeauton valinta
 • Eltelin projektipäällikkönä työskentelevän jyväskyläläisen Pasi Puttosen työsuhdeautona on Volkswagen Transporter.

  Puolivuotias hirvikoira Rihla haukkuu leppälahtelaisessa pihassa. Talon isäntä käskee koiraa hiljentymään tottuneen topakalla, mutta ystävällisellä äänensävyllä.

  - Ei tämä pentu vielä hirveä hauku, isäntää haukkuu ihan hyvin, Pasi Puttonen naurahtaa.

  Puttonen omistaa vaimonsa kanssa 9 koiraa, joista osa on viettämässä eläkepäiviään, osa koulutettu vesilinnun, kanalinnun ja hirven metsästykseen.

  - Meillä on yksi jämtlanninpystykorva ja kahdeksan noutajaa. Tällä syyskuun kesälomalla olen eniten luuhannut metsissä Rihlan kanssa – opettaminen vie oman aikansa.

  Parin viikon metsästys- ja koiranhoitopainotteisen lomaviikon jälkeen Puttonen palaa työhönsä Eltelin Keski-Suomen ja Pohjois-Savon projektipäälliköksi. Hänen työnään on koordinoida viiden Kuopiossa työskentelevän ja viidentoista keskisuomalaisen elteliläisen projekteja, aikatauluja, resursseja ja toimia yhteyshenkilönä asiakkaiden suuntaan. Eltel kytkee ja kehittää infraverkkoratkaisuja sähkö-, tele- ja it-markkinoille.

  - Tiimini keskittyy rakentamaan ja ylläpitämään matkapuhelinverkkoja suomalaisille operaattoreille. Ylläpito tarkoittaa myös kaikkea, mitä viankorjaukseen voi kuulua.

  “Leasing on huoleton tapa autoilla.”

  LeasePlanin asiakkaana Puttonen on ollut vajaat viisi vuotta. Tällä hetkellä autona on Volkswagen Transporter vuosimallia 2015.

  - Mielestäni leasing on erittäin huoleton ja helppo tapa autoilla. Jos jostain syystä auto jättää tien päälle, niin aina löytyy asiakaspalvelun numero, johon soittaa.

  - Aikaisemmin minulla oli Transporter omana autonani, joten tunsin merkin ja mallin jo entuudestaan. Nykyaikaiset pakettiautot ovat lähes yhtä hyviä kuin henkilöautot.

  Välillä työprojektit sijaitsevat sorateiden päässä, joten pakettiauton korkeammasta maavarasta on hyötyä. Puttonen kertoo kuljettavansa työssään jonkin verran tavaraa paikkakuntien välillä.

  - Jos autonani olisi henkilöauto, täytyisi vetää kärryä perässä. Minulle Transporter on samaan aikaan työkalu ja toimisto. Pidän korkeaa ajoasentoa itse asiassa jopa parempana henkilöautoon verrattuna, näkee kauemmas. Talviajon ominaisuuksistakaan ei löydy mitään moitittavaa.