artikkelikuva

“Mitä ihmisläheisempi myyntitilanne on, sitä parempi tulos”

18.02.2016

 • AutokauppaIlmiötVuoden automyyjä
 • LeasePlanin asiakasyritysten työsuhdeautoilijat ja LeasePlanin henkilöstö äänestivät vuoden 2015 automyyjäksi Bilia Kaivokselan Volvon tuotepäällikkö ja automyyjä Kyösti Lähteen.

  LeasePlanin asiakasyritysten työsuhdeautoilijat ja LeasePlanin henkilöstö äänestivät vuoden 2015 automyyjäksi Bilia Kaivokselan Volvon tuotepäällikkö ja automyyjä Kyösti Lähteen. Huikeaa asiakaspalautetta saanut Lähde on urallaan myynyt yli 4 000 ajoneuvoa ja ottaa tunnustuksen ylpeänä vastaan.

  - Valinta Vuoden automyyjäksi piristää päivittäistä tekemistä ja on merkittävin asia 30-vuotisella automyyjän urallani. Arjen keskellä saa harvoin liikaa kannustusta ja kehuja, hän kertoo hymyillen.

  Helsingissä asuva Lähde korostaa työssään ihmisläheisen asiakaspalvelun laatua. Äänestyksen avoimissa palautteissa häntä kuvailtiinkin ilmaisuilla “Tavoitettavissa ja luotettava” sekä “Hommat hoituu just eikä melkeen”.

  - Mielestäni automyyjän pitää pyrkiä siihen, että hän on helposti lähestyttävä. Mitä ihmisläheisempi myyntitilanne on, sitä parempi tulos. Vaikka nykyään merkittävä osa autokaupasta on siirtynyt nettiin, henkilökohtainen tapaaminen on aina ensisijainen pyrkimys.

  - Minusta esimerkiksi puhelinmyyjien soitot kuulostavat järkyttäviltä. He lukevat valmista tekstiä kauhealla kiireellä luuriin - siitä on asiakaslähtöisyys kaukana. Olen huomannut, että kun puhelimessakin keskittyy rauhallisuuteen ja selkeyteen, siitä saa positiivista palautetta.

  Lähteen mukaan asiakkaat odottavat automyyjältä nykypäivänä nopeita vastauksia kyselyihin. Tuotepäällikkönä sähköpostia on päivystettävä iltamyöhään.

  - Se on ihan oma taito jättää puhelin kirjahyllyyn seitsemän aikaan. Toki me myyjät olemme hieman kilpailuhenkisiä, niin tuppaa menemään niin, että töitä jatkaa illallakin, Lähde nauraa.

  Vuoden automyyjä valittiin nyt toista kertaa. Valintakriteereissä painotettiin työsuhdeautoilun helppoutta ja hyvää asiakaskokemusta. Valinnassa lähtöpisteinä oli työsuhdeautoilijoilta vuoden 2015 aikana saatu palaute. Parhaiten pärjänneiden myyjien suoritusta arvioi lisäksi LeasePlanin henkilökunta.
   

  Vuoden Automyyjä Kyösti Lähde
  • Työ: Bilia Kaivokselan Volvon tuotepäällikkö ja automyyjä
  • Asuu: Helsingin Itä-Pakilassa
  • Syntynyt: Helsingissä 1962
  • Perhe: Vaimo, 24-vuotias tytär ja 22-vuotias poika
  • Motto: “Kerralla kuntoon.”
  • Koulutus: Ylioppilas ja erilaiset myyjäkoulutukset
  • Harrastaa: Monipuolisesti urheilua 4-5 kertaa viikossa sekä eri urheilulajien seuraamista televisiosta. Kesäharrastuksina golf, lenkkeily ja kuntosali. Talvella lenkkeily ja kuntosali, pääkaupunkiseudun lumiolosuhteiden mukaan myös hiihto. Jalkapalloaktiivi 30-vuotiaaksi asti.
  • Myynyt: yli 4 000 autoa, joista Volvoja noin puolet
  • Itse ajaa: Volvo V40:llä