artikkelikuva

Kolmas Vuoden automyyjä palkitaan tammikuussa 2017

07.12.2016

 • IlmiötVuoden automyyjä
 • LeasePlan valitsee Vuoden automyyjän työsuhdeautoilijoiden ja henkilöstön arvioiden yhteistuloksen perusteella.

  LeasePlan valitsee jo kolmatta kertaa Vuoden automyyjän tammikuussa 2017. Valinnan tavoitteena on nostaa esiin autoalan erinomaista asiakaspalveluosaamista ja myyntityötä.

  - Ostamme vuosittain joka 20. uuden auton Suomessa, joten meillä on hyvin kattava näkemys automyyjien palvelutasosta. Omistamillamme tai hallinnoimillamme autoilla ajaa 22 000 kuljettajaa – siksi autoliikkeet ja automyyjät ovat olennainen osa palveluamme. Hyvä myyjä voi olla todellinen helmi asiakaskokemuksen rakentajana, painottaa LeasePlanin operatiivinen johtaja Leila Kanerva.

  LeasePlanin asiakasyritysten työsuhdeautoilijat ja LeasePlanin henkilöstö äänestivät vuoden 2015 automyyjäksi Bilia Kaivokselan Volvon tuotepäällikkö ja automyyjä Kyösti Lähteen. Vuoden 2014 automyyjäksi valittiin puolestaan Volkswagen Center Espoon tuotepäällikkö Petri Rasi.

  - Valinta Vuoden automyyjäksi piristää päivittäistä tekemistä ja on merkittävin asia 30-vuotisella automyyjän urallani. Arjen keskellä saa harvoin liikaa kannustusta ja kehuja, Lähde kertoo.

  - Oli ihmeellisen mielenkiintoista seurata, miten uutisointi tavoitti ihmisiä sosiaalisen median kautta. Onnitteluja tuli yllättävistä suunnista, esimerkiksi asiakkailta ja ystäviltä, joista en ollut kuullut vuosiin. Se oli todella myönteinen kokemus, Lähde jatkaa.

  LeasePlan kysyy jokaiselta työsuhdeautoilijalta palautetta heti auton hankkimisen jälkeen. Tuhansien palautekyselyiden palautteet ovat lähtöpisteinä Vuoden automyyjän valinnassa. Parhaiten pärjänneiden myyjien suoritusta arvioi lisäksi LeasePlanin henkilökunta.