artikkelikuva

Koeajopäivässä koko perheelle hyvää fiilistä

15.04.2016

 • Ilmiöt
 • Espoon Metro Areena huokui hyvää tunnelmaa LeasePlanin Koeajopäivässä lauantaina 9. huhtikuuta 2016. Perheet saivat koeajaa autouutuuksia ja lapsille oli runsaasti omaa ohjelmaa.

  Metro Areena täyttyi huhtikuun 9. päivänä tuhansista kävijöistä. LeasePlanin Koeajopäivässä maahantuojien ständeillä oli vipinää jo aamusta saakka, kun perheiden vanhemmat varailivat puolen tunnin mittaisia koeajoja eri automerkeillä.

  Kati ja Toni Väisänen, sekä pojat Tuukka ja Eetu olivat etsimässä uutta työsuhdeautoa. Koeajoon päätyivät ainakin mersu ja BMW.

  - Tämä on mukava tapahtuma ja täällä on tarjolla kaikennäköistä. Lapsille nimenomaan on hyvä, että on tekemistä, muuten tulisi pitkä päivä, Kati Väisänen kertoi.

  Metro Areenan toiseen kerrokseen oli järjestetty lasten maailma safariteemalla. Pomppulinna, kuperkeikkamatot, ryömintäputki, vanteet, kävelyämpärit, piirtäminen ja Safari-orkesterin rokkaava keikka viihdyttivät perheen pienimpiä. Pikkutytöt Sara ja Siiri Kuusela muovailivat lasten maailmassa erilaisia hahmoja.

  - Asumme tässä lähellä ja tiedämme, että tapahtumassa on paljon monenlaista ohjelmaa. Tällä kertaa mennään enemmän lasten ehdoilla, tyttöjen isä Ville Kuusela totesi hymyillen.

  Kuuden tunnin ajan iso autotalo

  LeasePlan on järjestänyt Koeajopäivää työsuhdeautoilijoilleen vuosittain samassa paikassa miltei Areenan valmistumisesta lähtien – tämänvuotinen tapahtuma on jo 16. kerta.

  - Kutsuvierastilaisuutemme on aina odotettu tapahtuma. Asiakkaat jopa kysyvät, että järjestetäänhän se tänäkin vuonna, markkinointipäällikkö Krista Saarto kertoo.

  - Olemme kuuden tunnin ajan iso autotalo, joka yhdistää asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme. Missään muualla ei saman katon alla voi tutustua ja koeajaa 160 eri autoa. Mukana on aina uutuuksia. Asiakkaat kiittävät ja yhteistyökumppanit ovat tosi tyytyväisiä. Tarve ja tarjonta kohtaavat, Saarto kertoo.

  Saarron mukaan paras osoitus koko perheen tapahtuman kiinnostavuudesta oli se, kun pieni poika vannotti isäänsä lupaamaan, että tullaanhan varmasti ensi vuonna koko päiväksi.

  Myös juontaja, ajoneuvos Jussi Halli pitää tapahtumaa hyvähenkisenä ja tavattoman onnistuneena lähtökohdiltaan.

  - Se mikä tekee tapahtumasta erityisen, on säilynyt ennallaan, mutta toimialan muutos näkyy ekologisen ajattelun kasvuna sekä näyttelyosastoilla että ihmisten mielenkiinnossa. Myös koeajattavan kaluston määrä on säännöllisesti kasvanut, Halli vertailee kehitystä.

  - Tapahtuman kova ydin on kuitenkin aina se, että työsuhdeautoilijoille tarjotaan vertaansa vailla oleva paikka vertailla, mikä on perheen seuraava auto ja hakea siihen tuntumaa, Halli korostaa.

  Ekstreme-rata osoitti nelivedon voiman

  BMW rakensi ensimmäistä kertaa Metro Areenan pihalle xDrive-radan. Sakari Sihvola ja Roni Riikonen kokeilivat, kuinka auto kallistui muhkuraisella radalla yhden pyörän ollessa ilmassa.

  - Siistiä ja makeeta oli eikä pelottanut, vaikka mentiin kallellaan isossa kulmassa. Se osoitti mihin nelivetoauto pystyy raskaammassakin maastossa, he kommentoivat.