artikkelikuva

Ekologisille autoille bussikaista käyttöön Helsingissä

29.08.2017

 • Autot ja LiikenneEkologisuusIlmiötLiikenneSähköautoSähköautoilu
 • Bussikaistoja aiotaan varata käyttöön tavara-autoille sekä henkilöautoille, joiden hiilidioksidipäästöt ovat korkeintaan 80 grammaa kilometrillä.

  Helsingissä aloitetaan kokeilu, jossa Hanasaaresta Ruoholahteen ja Ruoholahdesta Keilaniemeen kulkevilla bussikaistoilla saa ajaa vähäpäästöisillä autoilla. Käytännössä kaistoille pääsevät jatkossa laillisesti vain sähkö- ja hybridiautot.

  - Kaistat aiotaan varata tavara-autojen lisäksi henkilöautoille, joiden hiilidioksidipäästöt ovat korkeintaan 80 grammaa kilometrillä, kertoi Uudenmaan ely-keskuksen projektipäällikkö Sami Mankonen Tekniikka&Talous-lehdelle.

  Muutoksen taustalla on Länsimetron työmaa. Metron valmistuttua Länsiväylän bussiliikenteestä häviää 90 prosenttia. Vielä metron alkuvaiheessa bussit liikennöivät metron rinnalla, mutta tarpeettomaksi käyville bussikaistoille suunnitellaan uusiokäyttöä.

  Uudet liikenteenohjaukset lisäkilvet on jo asennettu, mutta ne ovat vielä huputettuina kunnes bussiliikenne Länsiväylältä todella loppuu.

  Poliisi aikoo valvoa bussikaistojen käyttöä pistokokein. Suunnitellut elektroniset valvontalaitteet hylättiin korkean hinnan takia.