artikkelikuva

93 prosenttia haluaa polttoaineisiin uusiutuvia energianlähteitä

22.05.2017

 • EkologisuusIlmiötPolttoaineen kulutusUudet moottoriteknologiat
 • Suomalaisen Energiaosuuskunnan (SEO) teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat valmiita maksamaan hieman enemmän uusiutuvan energian polttoaineista.

  SEO:n tuoreen, internetpaneelilla toteutetun tutkimuksen mukaan 93 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että autojen polttoaineissa pitäisi käyttää nykyistä enemmän uusiutuvia energianlähteitä.

  Vahvimmin uusiutuvia energiamuotoja kannattivat nuoret ja naiset. Naisista jopa 97 prosenttia haluaa lisää uusiutuvia energianlähteitä autojen polttoaineiksi. Miehillä vastaava luku oli 90 prosenttia.

  - Tutkimus osoittaa, että suomalaiset ovat selvästi omaksuneet ympäristöystävällisyyden merkityksen myös autoilussa. Huoltoasemaliiketoiminnan on seurattava aikaansa ja kannettava vastuunsa. Ympäristöystävällisyys onkin yksi keskeinen asia strategiatyössämme, jota teemme parhaillaan, SEO:n toimitusjohtaja Arto Viljanen kertoi Tekniikka&Taloudelle.

  Yli puolet suomalaisista olisi valmiita maksamaan hieman enemmän uusiutuvan energian polttoaineesta, naisista jopa 66 prosenttia.

  Suomalaisen Energiaosuuskunnan (SEO) teettämän tutkimuksen kohderyhmänä oli yhteensä 1029 suomalaista. Internetpaneelilla toteutetun tutkimuksen vastaukset kerättiin maaliskuun 2017 aikana. Tarkoituksena oli selvittää suomalaisten käsityksiä autoilusta ja mielikuvia huoltamoista.