artikkelikuva

Uusi ajokorttilaki astunee voimaan heinäkuussa 2018

12.07.2017

 • Auto ja liikenneLiikennePerhe
 • Suunnitteilla oleva ajokorttilaki alentaisi ajokortin hintaa ja mahdollistaisi sekä monipuolisemman että pitkäaikaisemman ajoharjoittelun.

  Lausuntokierros liikenne- ja viestintäministeriön luonnoksesta hallituksen esitykseksi ajokorttilain muuttamisesta päättyi kesäkuussa. Esityksen mukaan ajokortin hintaa lasketaan ja autokoulun oppilaiden on mahdollista saada aiempaa yksilöllisempää opetusta. Myös varsinaisen ajoharjoittelun lisättäisiin. Uuden ajokorttilain on tarkoitus tulla voimaan heinäkuussa 2018.

  Autoliitto on antoi lausuntonsa ministeriön luonnokseen. Lausunnossa todetaan luonnosesityksen olevan “kokonaisuudessaan arvioiden hyvä kokonaisuus, joka tuo ajokorttiopetuksen edellytykset ja mahdollisuudet nykyaikaan ja mahdollistaa muun opetuksen ja koulutuksen jo hyödyntämien uusien oppimis- ja opetusmenetelmien käyttöönoton ajokoulutuksessa.”

  Autoliiton mukaan esitys mahdollistaa digitaalisten opetuskeinojen kehittämisen ja käyttöönoton, sekä lisäisi kilpailua opetuksen laadukkaisiin sisältöihin.

  - Luonnos on askel oikeaan suuntaan. Kun nykyisessä järjestelmässä oppilas joutuu koulun penkille opettelemaan aina samat asiat uudestaan esimerkiksi uusia ajokorttiluokkia suorittaessaan, uudessa järjestelmässä näin ei tapahdu, sanoi Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen Tekniikan Maailmalle.

  Lähteet: Tekniikan Maailma: Merkittäviä helpotuksia suunnitteilla ajokorttilakiin – Autoliitto: ”Askel oikeaan suuntaan”, Autoliiton lausunto ajokorttilaista

  Lue myös: Uusien autojen katsastusväli harvenee vuonna 2018
  Lue myös: Näin tieliikennelain uudistus muuttaisi liikennevirhemaksuja