artikkelikuva

Tuulilasit syyniin neljällä paikkakunnalla pääsiäisenä

23.03.2017

 • Autoilijan kevätAutot ja liikenneLiikenneTurvallisuusTuulilasi
 • Tuulilasikampanja “Kirkkaasti turvallisin” tarjoaa ilmaisia tuulilasien tarkistuksia Turussa, Oulussa, Hämeenlinnassa ja Limingassa ABC-asemilla.

  Viime vuonna lanseerattu Tuulilasikampanja saa jatkoa pääsiäisenä. Autoalan Keskusliiton, Saint-Gobain Autoverin, Autoliiton, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ja Liikenneturvan yhteistyöllä tarjotaan autoilijoille mahdollisuus tarkistuttaa tuulilasin kunto neljällä paikkakunnalla pyhäpäivinä. Tuulilasin kuntotarkistukseen ei tarvitse varata etukäteen aikaa.
   

  Tuulilasitarkistuksia tarjotaan:
  pitkäperjantaina 14.4 klo 12-18
  ensimmäisenä pääsiäispäivänä 16.4 klo 10-15
  toisena pääsiäispäivänä 17.4 klo 10-15

   

  Paikkakunnat ja ABC-asemat:
  ABC Tiiriö, Hämeenlinna
  ABC Tupos, Liminka
  ABC Seinäjoki
  ABC Koulukatu, Turku

   

  Tuulilaseja tarkistavat autoalan opiskelijat. Autoilija saa tarkistuksesta tositteen, johon on merkitty tuulilasin kuntoon liittyviä asioita, kuten onko tuulilasissa kiveniskemiä, halkeamia tai kulumaa.


  Vuoden 2016 tarkistusten tulokset olivat huolestuttavia. Tuulilaseista toimenpiteitä vaativia oli 49 prosenttia ja kunnossa 51 prosenttia. Tuulilaseista siis noin puolet vaatii toimenpiteitä ja puolet on kunnossa. Toimenpiteitä vaatineissa tuulilaseissa yleisin vika oli kiveniskemä (61 %) ja toiseksi yleisimmäksi nousi halkeama (25 %).

  Tuulilasi on auton kantava rakenne, jota halkeamat merkittävästi heikentävät. Tuulilasiin on usein myös integroitu erilaista tekniikkaa, kuten antureita, sensoreita ja kameroita, joiden toimintaan pienetkin naarmut ja lovet lasin pinnassa saattavat vaikuttaa.

  Naarmuiseksi kulunut tuulilasi muuttuu viistosti paistavassa auringossa pelkäksi heijastepinnaksi. Huonokuntoiset tuulilasinpyyhkijät naarmuttavat lasin pintaa entisestään.

  Kirkkaasti turvallisin -kampanjan uutisointia voi seurata Facebookissa.