artikkelikuva

Morgan Stanley: Sähköautojen yleistyminen vie vuosikymmeniä

08.05.2017

 • Autoilu maailmallaAutokauppaAutot ja liikenneEkologisuusSähköautoSähköautoiluUudet moottoriteknologiat
 • Yhdysvaltalainen liikepankki Morgan Stanley ennustaa tuoreessa raportissaan, että sähköautojen myynti nousisi polttomoottoriautojen tasolle vasta vuonna 2040.

  Sähköautoista ei ole tulossa valtavirran kulkuneuvoja vielä vuosiin, toteaa liikepankki Morgan Stanleyn toukokuussa 2017 julkaistu ennuste. Analyysin mukaan sähköautojen myyntimäärä nousisi polttomoottoriautojen tasolle vuonna 2040. Vuonna 2030 täyssähköautojen myyntiosuus olisi vasta 16 prosenttia.

  Bloomberg Energy on ennusteessaan vielä varovaisempi: heidän tulevaisuusarvionsa mukaan vuonna 2014 sähköautojen osuus olisi globaalissa autokaupassa 35 prosenttia, kertoo Kauppalehti.

  Euroopassa sähköautoilun edelläkävijämaat Norja ja Hollanti aikovat kieltää uusien perinteisten diesel- ja bensiiniautojen myynnin vuonna 2025. Saksassa puolestaan valtio ja autoteollisuus ovat sopineet 1,2 miljardin euron tukipaketista sähköautoilun edistämiseksi.

  Suomen hallituksen marraskuussa 2016 linjaaman ilmasto- ja energiastrategian mukaan vuonna 2050 liikenne olisi lähes päästötöntä. Hallituksen tavoite on, että vuoteen 2030 mennessä Suomessa olisi käytössä 250 000 sähkökäyttöistä ja vähintään 50 000 kaasukäyttöistä autoa. Tällä hetkellä Suomen autokanta on Euroopan toiseksi vanhinta.

  Lue lisää Liikkeellä.fi-artikkelista: Bensa ja diesel pitävät pintansa Suomessa