artikkelikuva

Millaisia kriteerejä sinulla on työsuhdeautolle?

27.03.2017

 • Auto ja liikenneTyösuhdeautoiluTyösuhdeauton valinta
 • Millä perusteella valitset työsuhdeauton? Onko kriteereinäsi käyttövoima, 7-henkinen perhe, ajomukavuus, verotusarvo, kulutus vai jokin muu yksityiskohta?

  Auton valitseminen on aina subjektiivinen päätös, johon vaikuttavat henkilökohtaiset mieltymykset, auton käyttötarkoitus ja perheen koko. Jokaisella autoilijalla on omat ennakkoasenteensa ja kriteerinsä: yksi painottaa turvallisuusnäkökulmaa, toinen on vannoo yhden automerkin nimeen ja kolmas kiinnittää huomion ekologisuuteen.

  Työsuhdeauton valitseminen ei ole yhtä mutkaton prosessi kuin omaan omistukseen tulevan ajoneuvon hankkiminen, sillä huomioitavana on myös työnantajayrityksen autopolitiikka.

  Tutustu ensimmäisenä autopolitiikkaan

  Työsuhdeauton hankinnan ja valinnan ensimmäinen vaihe on yrityksen autopolitiikkaan tutustuminen. Autopolitiikka voi ottaa kantaa muun muassa päästörajaan, ovien määrään, turvallisuusvarusteisiin, hankintahintaan ja korimalliin. Lue lisää siitä, miten autopolitiikka rajaa työsuhdeauton valintaa.

  Autopolitiikka-tiedosto voi löytyä myös työnantajayrityksen ylläpitämältä autoasioiden extranet-sivustolta. Sivustolta löytyy muun muassa auton tilaamisen toimintaohjeita ja tietoa sopimuskauden aikaisista palveluista.

  Käyttötarve ja koko kulkevat käsi kädessä

  Kun olet selvittänyt, millä tavoin autopolitiikka rajaa työsuhdeauton valintaa, voit alkaa pohtia minkä kokoinen auto sopisi tarpeisiisi. Auton kokoluokan valintaan vaikuttavat ennen kaikkea käyttötarve, perheen koko, harrastukset ja mahdolliset lemmikkieläimet.

  Usein ajatellaan, että isompi auto on välittömästi hinnakkaampi sekä hankinta- että käyttökustannuksiltaan, mutta viisaasti valittu isomman kokoluokan auto voi tosiasiassa olla leasingkuluiltaan pienempää edullisempi. Lue lisää siitä, minkä kokoinen työsuhdeauto sopisi sinulle.

  Auton kriteerinä turvallisuus ja ajomukavuus?

  Työsuhdeauton yleisimpiä lisävarusteita ovat vetokoukku, lohkolämmitin sisäpistokkeella ja polttoainetoiminen lämmitin. Usein työsuhdeautoilijaa mietityttää se, kuinka lisävarusteiden hinta vaikuttaa leasingkustannuksiin. Tutustu tekemäämme laskelmaan, jossa vertaillaan vakiovarustellun ja runsaasti lisävarustellun auton leasingvuokraa.

  Jos autovalinnan kriteereinäsi ovat turvallisuus ja ajomukavuus, voi jo muutamalla satasella lisätä näitä ominaisuuksia huomattavasti.

  Apua auton valintaan?

  LeasePlanin asiakaspalvelu avustaa asiakasyritystensä työsuhdeautoilijoita autovalinnoissa. Asiakaspalvelun henkilökunta tarkistaa, että autoliikkeiden tarjoukset ovat työnantajayrityksen autopolitiikan mukaisia.

  - Yleisimmät kysymykset liittyvät asiakasyrityksen autopolitiikan hintarajoihin ja merkkirajoituksiin. Käytännössä kysymykset käsittelevät sitä, mitkä automerkit ovat sallittuja kussakin yrityksessä, minkä hintainen auto on mahdollista valita ja millaisia lisävarusteita työsuhdeautoonsa saa ottaa, kertoo LeasePlanin asiakaspalvelun kehitysasiantuntija Anu Flink.

  Lue Anu Flinkin koko haastattelu tästä.

  Kokosimme ilmaisen ladattavan oppaan, joka kokoaa autovalinnan yksityiskohdat:

   

  Lataa Opas työsuhdeauton valintaan