artikkelikuva

Lisävarusteet personoivat työsuhdeauton

20.02.2017

 • Auto ja liikenneAutokauppaTyösuhdeautoiluTyösuhdeauton valintaVarusteet
 • Uutta autoa hankkivan kannattaa olla tarkkana, mitä mallin vakiovarusteisiin kuuluu. Laskimme, miten lisävarusteet vaikuttavat auton verotusarvoon.

  Työsuhdeauton suosituimmat lisävarusteet ovat metalliväri ja lohkolämmitin sisäpistokkeella tai polttoainetoiminen lämmitin. Kolmanneksi suosituin lisävaruste on vetokoukku ja viiden parhaan joukkoon sijoittuvat myös navigaattori ja peruutustutka.

  Uutta työsuhdeautoa hankkivan autoilijan on syytä olla tarkkana mitä automallin vakiovarusteisiin kuuluu.

  - Automerkkien varustekilpailu on kiihtynyt viime vuosina. Toisissa automerkeissä vakiovarusteet voivat olla varsin kattavat, kun taas toisen merkin kohdalla samankaltaiseen varusteluun yltääkseen joutuu tilaamaan runsaasti lisävarusteita, toteaa LeasePlan Finland Oy:n teknisten asiantuntijapalveluiden päällikkö Heikki Helevä.

  Tuhannella eurolla – tai joissain tapauksessa muutamalla satasella – voi saada autoonsa käytettävyyttä ja turvallisuutta edistäviä varusteita.

  - Varustepakettien hinta vaihtelee voimakkaasti merkkien välillä. Periaatteessa sääntönä voi pitää sitä, että mitä korkeampi auton perushinta on, sitä kalliimmat ovat myös sen lisävarusteet.

  Kuljettajaa avustavat järjestelmät yleistyvät vakiovarusteissa hurjaa vauhtia.

  - Esimerkiksi kaistavahti, pysäköintiavustin, kuolleen kulman varoitin, automaattinen hätäjarrutus kaupunkinopeuksissa ja adaptiivinen vakionopeudensäädin olivat muutama vuosi sitten vain kalliiden autojen lisävarusteita. Nyt niitä alkaa olla niin sanotuissa perusperheautoissa, Helevä toteaa.

  Miten lisävarusteet vaikuttavat verotusarvoon?

  Lisävarusteet vaikuttavat auton hankintahintaan, joka osaltaan vaikuttaa työsuhdeautoilijan kannalta elintärkeään lukuun: verotusarvoon. Laskimme, kuinka lisävarusteet vaikuttavat vapaaseen autoetuun, käyttöetuun ja leasingvuokraan.

  Laskelmassa käytettiin Volkswagen Passat Variantia, jolle laskettiin 48 kuukauden sopimusajalla arvio käyttämällä vuosittaisena ajomääränä 20 000 kilometriä. Toisessa autossa lisävarusteena ovat vain talvirenkaat, toisessa puolestaan lisävarustevalikoima on kattavampi. Hinnat ovat alvittomia arvioita.

  Lisävarusteiden hinnat jyvitetään leasingvuokraan sopimusajalle. Sen takia varustellumman auton leasingvuokra ei nouse merkittävästi. 

   

  Lataa Opas työsuhdeauton valintaan