artikkelikuva

Katutyöt ruuhkauttavat Helsinkiä – autoilija viettää vuodessa yli 100 tuntia ruuhkissa

10.10.2017

 • Auto ja liikenneLiikenne
 • Laajat katujen parannustyöt ja rakennushankkeet muuttavat muun muassa Mannerheimintien, Mechelininkadun, Jätkäsaaren ja Pasilan ruuhkasumpuiksi.

  Helsinki nousi maailmanlaajuisessa ruuhkatilanteiden selvityksessä Pohjoismaiden kolmanneksi ruuhkaisimmaksi kaupungiksi vuonna 2016. Tom Tom -yhtiön 390 kaupunkia kattavan raportin mukaan ruuhkat vievät tavalliselta autoilijalta Helsingissä jo yli 100 tuntia vuodessa. Ruuhka kasvattaa ajoaikoja 26 prosenttia verrattuna aikoihin, jolloin ruuhkia ei ole.

   

  Raportin mukaan Helsingin, Turun ja Tampereen ruuhkat pahenivat viime vuonna. Kaupungin pahimmaksi ruuhkapaikaksi nousi vuonna 2016 Mechelininkadun ja Porkkalankadun risteys. Vuoden 2017 katutyömaat ja rakennushankkeet ovat puhututtaneet sekä autoilijoita että julkisen liikenteen käyttäjiä runsaasti. Yksi mittavista urakoista on juurikin Mechelininkadun remontti, jonka pitäisi valmistua vuonna 2018.

   

  - Paljon töitä on menossa. Lisäksi ne ovat aika laajoja, isoja töitä, jotka liittyvät koko liikennejärjestelmän kehittämiseen, yksikön päällikkö Jarmo Ahonen sanoi Helsingin Sanomille. Ahonen vastaa muun muassa katutöiden rakennuttamisesta Helsingin kaupunkiympäristön toimialalla.
   

  Pahimmat ruuhkasumput Helsingissä

  Reijolankatu (Taka-Töölö, Laakso)

  Mannerheimintie (Taka-Töölö)

  Mannerheimintie (Ruskeasuo)

  Tukholmankatu / Paciuksenkatu (Meilahti)

  Mechelininkatu (Taka-Töölö)

  Pasila

  Jätkäsaari
  Lähde: Helsingin Sanomat

   

  Mannerheimintiellä aamut ovat ruuhkaisia etelään päin, iltapäivät puolestaan pohjoisen suuntaan. Kaupungista pois matkaavaa autoilijaa hidastaa Reijolankadun ja Paciuksenkadun katutyömaiden lisäksi Ruskeasuon työmaa.

   

  Mannerheimintien ruuhkat ovat saaneet aikaiseksi palautevyöryn myös HSL:lle. Työmatkaan, johon normaalisti kuluu bussilla puolisen tuntia, saattaa kestää nyt 1,5 tai jopa 2 tuntia.